14/03/2021 15/03/2021 Σε έξαρση είναι τα περιστατικά βανδαλισμών με επίκεντρο τους Ήρωες του 1821, παραμονές μάλιστα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Σειρά στους βανδαλισμούς πήρε η φιγούρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Παλαιό Φάληρο, η οποία μουτζουρώθηκε από αγνώστους το βράδυ της Πέμπτης 11 Μαρτίου 2021, και μόλις...
14 Μαρτίου, 2021 - 22:24
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2021 - 2:22

Βανδάλισαν την μορφή του Γ. Καραϊσκάκη στο Παλαιό Φάληρο

Διαδώστε:
Βανδάλισαν την μορφή του Γ. Καραϊσκάκη στο Παλαιό Φάληρο

Σε έξαρση είναι τα περιστατικά βανδαλισμών με επίκεντρο τους Ήρωες του 1821, παραμονές μάλιστα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Σειρά στους βανδαλισμούς πήρε η φιγούρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Παλαιό Φάληρο, η οποία μουτζουρώθηκε από αγνώστους το βράδυ της Πέμπτης 11 Μαρτίου 2021, και μόλις λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του έργου από την ομάδα “Χρώματα και Όνειρα”.

Η φιγούρα αποτελεί μέρος της φιλοτέχνησης των ΚΑΦΑΟ της πόλης με θέμα τους ήρωες και τα σημαντικά γεγονότα της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της δράσης, δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Μητρέλο, η μορφή του Γεωργίου Καραϊσκάκη αποκαταστάθηκε εντός εφτά ωρών από την συγκεκριμένη ομάδα καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

“Αυτός είναι ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Το έργο παρουσιάστηκε εχτές 11/3/21.
Δυστυχώς το ίδιο βράδυ κάποιοι το βεβήλωσαν.
Σημεία των καιρών θα πω εγώ.
Η ομάδα ‘Χρώματα και Όνειρα’ αποκατέστησε την φθορά εντός εφτά ωρών…
Όμως ας δούμε και την θετική πλευρά του θέματος…
Τέτοιες καταστάσεις είναι που μας δίνουν την δυνατότητα να δείξουμε την διαφορά μας…
Η ομάδα ‘Χρώματα και Όνειρα’ και ο δήμος Παλ. Φαλήρου έχει την οργάνωση και την δυναμική για να προστατεύει τα έργα στις γειτονιές μας.
Θα είμαστε εδώ, όχι μόνο για να ζωγραφίζουμε τα ΚΑΦΑΟ αλλά και να τα ξαναφτιάχνουμε ξανά και ξανά και ξανά, όσες φορές κι αν χρειαστεί…”

 

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα συνεχίζει να φιλοτεχνεί και να απεικονίζει με μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας πολλά ακόμα σημεία της πόλης, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την μεγάλη εθνική επέτειο. Παράλληλα υλοποιούνται διαδικτυακές επετειακές δράσεις ενώ από την ιστοσελίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τα σχολεία και τους λαογραφικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Επίσης θα παρουσιάζονται ανάλογες επετειακές πρωτοβουλίες και δράσεις πανεπιστημίων, μουσείων, πολιτιστικών ιδρυμάτων και φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι και στο γειτονικό Νέο Φάληρο τον περασμένο μήνα, άγνωστοι λέρωσαν με πράσινη μπογιά το πρόσωπο του Γεώργιου Καραϊσκάκη, έργο του καλλιτέχνη γκράφιτι “Εύρυτου”. Σχολιάζοντας την ενέργεια αυτή ο Eύρυτος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Δε με ενοχλεί το πάτημα μιας ζωγραφιάς, το έχω συνηθίσει. Αυτό που δε θα συνηθίσω ποτέ όμως είναι τη χλεύη και την αχαριστία των “Ελλήνων” προς τους ήρωές τους», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι ήρωες του 1821 και στους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου

«Βεβήλωσαν» τον Τοίχο των Ηρώων στην Αργυρούπολη

Νέο περιστατικό βανδαλισμού με επίκεντρο τους Ήρωες του 1821

Πεδίον του Άρεως: Βανδάλισαν ξανά τις προτομές Hρώων του ’21

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων