06/11/2019 06/11/2019 Εγκατάλειψη, καταστροφές και βανδαλισμούς στα μνήματα των οικείων τους στην Πρίστινα καταγγέλλουν Σέρβοι που έχουν εκτοπιστεί από το Κοσσυφοπέδιο. Όπως γράφει η εφημερίδα politika.rs δύο ακόμα λεωφορεία έφτασαν χθες στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου από το Νις και το Βελιγράδι, προκειμένου να επισκεφθούν το εγκαταλελειμμένο σερβικό κοιμητήριο της περιοχής. Κάποιοι, λόγω της πυκνής βλάστησης δεν κατάφεραν...
06 Νοεμβρίου, 2019 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2019 - 8:06

Βανδαλισμοί στο σερβικό νεκροταφείο της Πρίστινα

Διαδώστε:
Βανδαλισμοί στο σερβικό νεκροταφείο της Πρίστινα

Εγκατάλειψη, καταστροφές και βανδαλισμούς στα μνήματα των οικείων τους στην Πρίστινα καταγγέλλουν Σέρβοι που έχουν εκτοπιστεί από το Κοσσυφοπέδιο.

Όπως γράφει η εφημερίδα politika.rs δύο ακόμα λεωφορεία έφτασαν χθες στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου από το Νις και το Βελιγράδι, προκειμένου να επισκεφθούν το εγκαταλελειμμένο σερβικό κοιμητήριο της περιοχής.

Κάποιοι, λόγω της πυκνής βλάστησης δεν κατάφεραν να βρουν τον τάφο των οικείων τους.

Η Κάτικα Πέτροβιτς, που τώρα ζει στο Νις, κατόρθωσε να φτάσει στον τάφο του πατέρα και του θείου της και να ανάψει ένα κερί για αυτούς. Ωστόσο, καταγγέλλει ότι ο σταυρός είναι σπασμένος και η πλάκα έχει απομακρυνθεί.

“Τίποτα δεν θα με εκπλήσσει περισσότερο. Αντίο Σέρβοι “, τονίζει.

Τα τελευταία 20 χρόνια μια ομάδα εκτοπισμένων Σέρβων έρχεται στην περιοχή προκειμέου να αποτιμήσει έναν φόρο τιμής στους συγγενείς τους.

Το κοιμητήριο μαζί με το παλιό παρεκκλήσι καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών και έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα για την αποκατάσταση του χώρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων