11/02/2020 11/02/2020 Με ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει μοιάζει η κατάσταση στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγίου. Οι νησιώτες έχουν φτάσει στα όριά τους και οι βανδαλισμοί σε ναούς και εξωκκλήσια δημιουργούν οργή και θλίψη. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Μόριας ομάδες μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών βεβήλωσαν, συντονισμένα, εκκλησάκια της περιοχής και μιλούν ευθέως για “εντολές” που...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 5:22

Βανδαλίζουν εκκλησίες στη Μόρια

Διαδώστε:
Βανδαλίζουν εκκλησίες στη Μόρια

Με ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει μοιάζει η κατάσταση στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγίου. Οι νησιώτες έχουν φτάσει στα όριά τους και οι βανδαλισμοί σε ναούς και εξωκκλήσια δημιουργούν οργή και θλίψη.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Μόριας ομάδες μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών βεβήλωσαν, συντονισμένα, εκκλησάκια της περιοχής και μιλούν ευθέως για “εντολές” που έχουν ως στοχο την ελληνορθόδοξη πίστη.

Το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, στην περιοχή, είναι πλέον κλειδωμένο, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούν να αποκλείσουν την είσοδο, καθώς έχει βεβηλωθεί.

Έσπασαν τα τζαμιά, έριξαν κάτω τον τίμιο σταυρό και αναποδογύρισαν τις εικόνες, ενώ στο εκκλησάκι του Ταξιάρχη, προστάτη της Μυτιλήνης, είχαν μπει μέσα για να κοιμηθούν προκαλώντας φθορές.

Από τους Ιερόσυλους δεν γλίτωσε ούτε ο Ταξιάρχης της Μόριας, τον οποίο είχαν καταλάβει προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Η κατάληψη του Ταξιάρχη της Μόριας και η χρήση του ως κατοικίας τελείωσε , με τη βοήθεια αρκετών κατοίκων και ύστερα από ενημέρωση της Αστυνομίας. Αλλά η εικόνα στο εσωτερικό του ναού ήταν τραγική.

Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί η Λέσβος
Η Λέσβος φαίνεται πως σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στο Προσφυγικό, κάτι που επισημαίνεται και από την βρετανική εφημερίδα  Guardian καθώς σε άρθρο της περιγράφοντας μεταξύ άλλων τις συνεχείς προσφυγικές ροές αλλά και  το νέο κύμα συγκρούσεων μεταξύ ντόπιων – ακραίων στοιχείων και αιτούντων άσυλο που έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα.

«Πάνω από 42.000 άντρες, γυναίκες και παιδιά εκτιμάται πως βρίσκονται σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο και Κω. Μην μπορώντας να φύγουν λόγω της περιοριστικής πολιτικής της ΕΕ, αναγκάζονται να παραμείνουν στα νησιά μέχρι να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου από ένα σύστημα ταυτόχρονα υποστελεχωμένο και στα όριά του», συνεχίζει το δημοσίευμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων