10/02/2023 10/02/2023 Στις 3.30 τα ξημερώματα έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου ειδική πτήση από το Αντίγιαμαν της Τουρκίας με τις πρώτες 10 σορούς των μελών της τουρκοκυπριακής αποστολής βόλεϊ από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Πρόκειται για επτά μαθητές, δύο δασκάλους και έναν γονιό. Η αποστολή βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών απαρτίζονταν από 24 μαθητές, 4 εκπαιδευτικούς και 11 γονείς....
10 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2023 - 13:10

Βαρύ πένθος στα κατεχόμενα: Έφτασαν οι 10 πρώτοι σωροί μαθητών και καθηγητών

Διαδώστε:
Βαρύ πένθος στα κατεχόμενα: Έφτασαν οι 10 πρώτοι σωροί μαθητών και καθηγητών

Στις 3.30 τα ξημερώματα έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου ειδική πτήση από το Αντίγιαμαν της Τουρκίας με τις πρώτες 10 σορούς των μελών της τουρκοκυπριακής αποστολής βόλεϊ από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Πρόκειται για επτά μαθητές, δύο δασκάλους και έναν γονιό.

Η αποστολή βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών απαρτίζονταν από 24 μαθητές, 4 εκπαιδευτικούς και 11 γονείς. Διασώθηκαν 4 άτομα την περασμένη Δευτέρα, ένας εκπαιδευτικός και τρεις γονείς.

Όπως ανακοινώθηκε, στα κατεχόμενα αφίχθηκαν οι σοροί των: Ιμπραχίμ Γιακούλα (βοηθός διευθυντής), Παμίρ Κορουκλού (εκπαιδευτικός – προπονητής), η μητέρα Ντουϊγκού Μπαλσόι Καλαϊτζί και οι μαθητές: Φικρί Αρκάρ (αγόρι), Ντονούκ Ακίν (αγόρι), Αλπ Ακίν (αγόρι – αδερφός του Ντορούκκ), Οζγκιούρ Ιτσμέ (αγόρι), Λαβίν Καλαϊτζί (η κόρη της Ντουϊγκού), Ελβίν Τσιαβντίρ (κορίτσι), Καγιάν Σελίμ Ις (αγόρι).

Στο δίαυλο του αεροδρομίου πλήθους κόσμους περίμενε τα φέρετρα, όχι μόνοι οι οικογένειες και οι συγγενείς τους, αλλά και εκπρόσωποι αθλητικών οργανώσεων και πολλοί παίκτες βόλεϊ.

Εκεί βρισκόταν και η τ/κ ηγεσία, ο Ερσίν Τατάρ, ο «πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, ο Τούρκος «πρέσβης», Μετίν Φεςϊζίογλου , ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, «υπουργοί» και «βουλευτές».

Ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου είπε χθες βράδυ ότι οι εργασίες των σωστικών συνεργείων στο ξενοδοχείο στο Αντίγιαμαν θα ολοκληρωθούν σε δύο μέρες.

Ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλουτσάι που βρίσκεται επίσης στο Αντίγιαμαν ανακοίνωσε ότι τα θύματα του σεισμού στο Αντίγιαμαν θα ταφούν σε ειδικό χώρο.

Επικοινωνία Αναστασιάδη – Τατάρ 

Ο Πρόεδρος της  Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε χθες τηλεφωνικώς με τον Τουρκοκύπριο Ηγέτη κ. Τατάρ  και εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για την απώλεια της ζωής συμπατριωτών μας κατά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε αίσιο τέλος των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων των διασωστικών ομάδων για διακρίβωση της τύχης των Τουρκοκυπρίων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια των κτηρίων που έχουν καταρρεύσει  όπως βεβαίως και όλων των προσώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται, δηλώνοντας  την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παράσχει την όποια  απαιτούμενη επιπλέον βοήθεια στις προσπάθειες που καταβάλλονται για διάσωση τους.

Φωτογραφίες: Kibris Gazetesi

Πηγή: www.alphanews.live

Διαβάστε επίσης:

Αντιμέτωπος με την οργή των σεισμοπαθών o Ερντογάν

Ευχαριστίες Τσαβούσογλου σε Στυλιανίδη: Πολύ ουσιαστική η ελληνική βοήθεια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων