22/01/2020 22/01/2020 Η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιεί την εκδήλωση «Κοπή Βασιλόπιτας – Γιορτή των Γραμμάτων», το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α΄» στο Πνευματικό Κέντρο της Ιμβριακής Ένωσης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσημα το Λεύκωμα, «Εκκλησίες και Ξωκλήσια της Ίμβρου – εκεί που τα καντήλια δεν έσβησαν ποτέ» σε φωτογραφίες...
22 Ιανουαρίου, 2020 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2020 - 19:30

Βασιλόπιτα–Γιορτή Γραμμάτων στην Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης

Διαδώστε:
Βασιλόπιτα–Γιορτή Γραμμάτων στην Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης

Η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιεί την εκδήλωση «Κοπή Βασιλόπιτας – Γιορτή των Γραμμάτων», το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α΄» στο Πνευματικό Κέντρο της Ιμβριακής Ένωσης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσημα το Λεύκωμα, «Εκκλησίες και Ξωκλήσια της Ίμβρου – εκεί που τα καντήλια δεν έσβησαν ποτέ» σε φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Βάντσου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τραγούδια οι Κανταδόροι της Ίμβρου.

Η βραδιά αποκτά μεγαλύτερο ειδικό βάρος, αφού θα λάβουν χώρα ο χαιρετισμός του Εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και εκείνος του Προέδρου της Ιμβριακής Ένωσης Παύλου Σταματίδη.

Θα προβληθεί, επίσης, βίντεο για το Λεύκωμα παραγωγής «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ» Για το Λεύκωμα «Οι Εκκλησίες και τα Ξωκλήσια της Ίμβρου» θα μιλήσουν:

Η Μαρία Γιαχνάκη, Δημοσιογράφος – Διεθνής Ανταποκρίτρια

Ο Νικόλαος Γκουράρος Διευθυντής Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός»

Ο Κωνσταντίνος Βάντσος (φωτογράφο της έκδοσης) και ο Παύλος Σταματίδη μαζί.

Θα ακολουθήσουν τραγούδια από τους «Κανταδόρους της Ίμβρου» και στη συνέχεια βράβευση των μαθητών του Λυκείου Ίμβρου που εισήχθησαν σε Ανώτατες Σχολές Η Εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κοπή Βασιλόπιτας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων