07/03/2020 07/03/2020 Ένας φλαμανδός βουλευτής κράτησε στα χέρια του  μια ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια μιας φλογερής ομιλίας του στο κοινοβούλιο του Βελγίου. Ομιλία με την οποία κατακεραύνωσε τον νυν και τους πρώην πρωθυπουργούς του Βελγίου, επειδή επέτρεψαν και επιτρέπουν στην  Τουρκία να εκβιάσει την Ευρώπη με απειλές για την προώθηση εκατομμυρίων μεταναστών στην Δύση. Ο βουλευτής...
07 Μαρτίου, 2020 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2020 - 23:13

ΒΕΛΓΙΟ: Βουλευτής ύψωσε την ελληνική σημαία σε ομιλία του

Διαδώστε:
ΒΕΛΓΙΟ: Βουλευτής ύψωσε την ελληνική σημαία σε ομιλία του

Ένας φλαμανδός βουλευτής κράτησε στα χέρια του  μια ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια μιας φλογερής ομιλίας του στο κοινοβούλιο του Βελγίου. Ομιλία με την οποία κατακεραύνωσε τον νυν και τους πρώην πρωθυπουργούς του Βελγίου, επειδή επέτρεψαν και επιτρέπουν στην  Τουρκία να εκβιάσει την Ευρώπη με απειλές για την προώθηση εκατομμυρίων μεταναστών στην Δύση.

Ο βουλευτής Dries van Langenhove, ο οποίος είναι το νεότερο μέλος του κοινοβουλίου, είχε ως στόχο τους σημερινούς και πρώην πρωθυπουργούς του Βελγίου ενώ και ομιλώντας με παρησσία, ύψωσε την ελληνική σημαίας σε μια ένδειξη αλληλεγγύης.

“Κύριε πρωθυπουργέ, αν  έδινα τα κλειδιά του σπιτιού μου σε έναν διαρρήκτη για να τον πληρώσω να μην διαρρήξει το σπίτι μου,θα λέγατε ότι είμαι τρελός», είπε ο van Langenhove. “Λοιπόν, αυτό ακριβώς  έκαναν όλα τα κόμματα του Βελγίου, το 2016 όταν υπέγραψαν τη  συμφωνία εκβιασμού με τον Ερντογάν. Του δώσαμε τα κλειδιά στα ευρωπαϊκά σύνορά μας και στη συνέχεια του καταβάλλουμε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, για να μην κάνει… κατάχρηση αυτών των κλειδιών”, είπε, προσθέτοντας:

“Αλλά ο Ερντογάν, φυσικά, είναι πολύ πιο έξυπνος από ό, τι εσείς. Οι Τούρκοι έχουν έναν ηγέτη ο οποίος – σε αντίθεση με εσάς – ξέρει τι είναι «Realpolitik». Ο Ερντογάν γνώριζε από την αρχή ότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να εκβιάσει την Ευρώπη με αυτή τη συμφωνία”.

Ο Van Langenhove έκανε το δικό του κόμμα, την εθνικιστική-λαϊκιστική φατρία Vlaams Belang, και ήταν  το μοναδικό κόμμα που δεν υποστήριξε την καταβολή δισεκατομμυρίων στην Άγκυρα .

“Ξέρεις αυτή τη σημαία, κύριε Πρωθυπουργέ; Ξέρετε αυτούς τους ανθρώπους;” ρώτησε ο van Langenhove. “Είναι οι Έλληνες, και φρουρούν τα σύνορά μας. Παρακολουθούν επίσης το μέλλον μας. Επομένως, η ερώτησή μου είναι απλή, κυρία Wilmès: Συνειδητοποιείτε τώρα ποιος είναι ο πραγματικός μας σύμμαχος;”.

 

ΠΗΓΗ: iellada.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων