02/04/2021 02/04/2021 Στη ψηφιακή εποχή περνάει το Ιστορικό Αρχείο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Βενετίας, που φυλάσσεται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, καθώς εντάσσεται στην εθνική ψηφιακή στρατηγική στο πλαίσιο συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  Όπως αναφέρει η ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης, σε ανάρτηση του: “μετά από...
02 Απριλίου, 2021 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2021 - 13:41

ΒΕΝΕΤΙΑ: Στην ψηφιακή εποχή περνά το Ιστορικό Αρχείο

Διαδώστε:
ΒΕΝΕΤΙΑ: Στην ψηφιακή εποχή περνά το Ιστορικό Αρχείο

Στη ψηφιακή εποχή περνάει το Ιστορικό Αρχείο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Βενετίας, που φυλάσσεται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, καθώς εντάσσεται στην εθνική ψηφιακή στρατηγική στο πλαίσιο συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Όπως αναφέρει η ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης, σε ανάρτηση του: “μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Ιστορικό Αρχείο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Βενετίας, που φυλάσσεται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, αναξιοποίητο και δυσπρόσιτο μέχρι σήμερα στους ερευνητές και στο ευρύ κοινό, εντάσσεται στην εθνική ψηφιακή στρατηγική. Έγγραφα, χειρόγραφοι κώδικες και κειμήλια από τον 15ο αιώνα μέχρι το 1950 θα ψηφιοποιηθούν ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν από την ερευνητική κι ακαδημαϊκή κοινότητα”.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο κ. Βλάσης όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχαν επισκεφθεί πρόσφατα το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών το οποίο αποτελεί έως σήμερα το μοναδικό ερευνητικό ίδρυμα του Ελληνικού Κράτους που εδρεύει στο εξωτερικό και το οποίο έχει μια αξιοθαύμαστη παράδοση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων