10/09/2019 10/09/2019 Άγνωστος ή άγνωστοι, μέχρι στιγμής, βεβήλωσαν τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Εγραψαν με μπογιά επάνω στον τοίχο στον προνάρθηκα του ναού, ζωγραφίζοντας ένα κεφαλαίο «Α» μέσα σε κύκλο. Επίσης σχημάτισαν τον αριθμό 666 στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου, ενώ βεβήλωσαν επίσης και την εικόνα της Παναγίας. Αμφότερες οι εικόνες είναι φιλοτεχνημένες από ψηφιδωτό και...
10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2019 - 9:57

Βεβήλωσαν τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μασαχουσέτη

Διαδώστε:
Βεβήλωσαν τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μασαχουσέτη

Άγνωστος ή άγνωστοι, μέχρι στιγμής, βεβήλωσαν τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Εγραψαν με μπογιά επάνω στον τοίχο στον προνάρθηκα του ναού, ζωγραφίζοντας ένα κεφαλαίο «Α» μέσα σε κύκλο.

Επίσης σχημάτισαν τον αριθμό 666 στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου, ενώ βεβήλωσαν επίσης και την εικόνα της Παναγίας. Αμφότερες οι εικόνες είναι φιλοτεχνημένες από ψηφιδωτό και κοσμούν την είσοδο του ναού.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Γεώργιος Τσουκαλάς, είπε στον «Εθνικός Κήρυκα” πως «πρώτος είδε τη βεβήλωση ο Ιωάννης Μεκλής πρώην πρόεδρος της κοινότητας το πρωί της Κυριακής ο οποίος με ενημέρωσε. Δεν ξέρομε πότε έγινε ο βανδαλισμός» και συμπλήρωσε πως «δεν έχομε ιδέα ποίος ή ποίοι το έκαναν».

Ο π. Γεώργιος είπε ακόμα πως «ήλθε η αστυνομία, ο δήμαρχος του Λιν ο κ. Τομ Μαγκί και λυπήγθηκε πολύ ο άνθρωπος και μας είπε ότι αυτό δεν στρέφεται μόνον εναντίον της εκκλησίας, αλλά εν γένει ολόκληρη την πόλη του Λιν». Πρόσθεσε πως «του είπε του δημάρχου πως για να έλθουν να επιτεθούν στην εκκλησία σημαίνει ότι η εκκλησία κάνει τη δουλειά της, κάνει καλό έργο».

Στην ερώτηση σε πόσο υπολογίζετε ανέρχεται η ζημιά, ο π. Γεώργιος είπε «ευτυχώς που έχω εδώ τον αγιογράφο Αλέξανδρο Μίλαν ο οποίος ήλθε με ειδικό υγρό και καθάρισε αυτά που είχαν γράψει στα ψηφιδωτά διότι είναι γυαλί, τα άλλα που είναι πάνω στον τοίχο είναι πιο δύσκολο να καθαρισθεί και θα έλθει την Τρίτη ειδική εταιρία με ειδικά μηχανήματα».

Πηγή: ekirikas.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων