15/05/2020 15/05/2020 Ήδη, τα ξένα αλλά και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει και σχολιάσει αρνητικά και μόνον τη σκέψη από πλευράς του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Νετανάχιου για την προαιρετική τοποθέτηση αισθητήρων πάνω σε μικρά παιδιά, προκειμένου να διατηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ τους υπό το επιχείρημα του κινδύνου εξάπλωσης του Κορονοϊου, κατά την επιστροφή τους στα δημοτικά και...
15 Μαΐου, 2020 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2020 - 22:31

ΒΙΝΤΕΟ – Αυτό πρότεινε ο Νετανάχιου να μπει πάνω στα παιδιά

Διαδώστε:
ΒΙΝΤΕΟ – Αυτό πρότεινε ο Νετανάχιου να μπει πάνω στα παιδιά

Ήδη, τα ξένα αλλά και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει και σχολιάσει αρνητικά και μόνον τη σκέψη από πλευράς του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Νετανάχιου για την προαιρετική τοποθέτηση αισθητήρων πάνω σε μικρά παιδιά, προκειμένου να διατηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ τους υπό το επιχείρημα του κινδύνου εξάπλωσης του Κορονοϊου, κατά την επιστροφή τους στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία της χώρας

Εξάλλου, δε φαίνεται να υπήρξε καμία ουσιαστική διευκρίνιση για το πώς σχεδιάζει η ισραηλινή κυβέρνηση να καταστήσει φορείς αισθητήρων τα μικρά παιδιά, δηλ. αν η τεχνολογία θα είναι κρεμασμένη στον λαιμό τους, θα τη φέρουν στο χέρι ως bracelet ή θα δύναται ακόμη και να εμφυτευτεί μέσα στα χέρια των παιδιών.

«Μίλησα με τους προϊσταμένους, οι οποίοι διαχειρίζονται θέματα τεχνολογίας» αποκάλυψε ζωντανά στην κάμερα ο Νετανιάχου, «με σκοπό να ανακαλύψουμε μέτρα στα οποία το Ισραήλ μπορεί να ανταποκριθεί, όπως αισθητήρες. Για παράδειγμα, κάθε πολίτης, κάθε παιδί, το επιθυμώ πρώτα για τα παιδιά, θα έχει έναν αισθητήρα, ο οποίος θα ηχεί όταν έρχονται αρκετά κοντά – όπως αυτούς που διαθέτουν τα αυτοκίνητα» .

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Εξυπακούεται ότι οι αντιδράσεις υπήρξαν εντονότατες μετά από την αποκάλυψη των σκέψεων του ισραηλινού Πρωθυπουργού, τόσο από ειδικούς στο τομέα της τεχνολογίας, οι οποίοι απέρριψαν την πρόταση ως επικίνδυνη από πλευράς ασφάλειας (cyber security), όσο και από φορείς που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού επανήλθε με διευκρινιστική δήλωση, αναφέροντας ότι δε θα πρόκειται για κάτι το υποχρεωτικό και ότι θα είναι σχεδιασμένο για να κρατά τα παιδιά σε απόσταση όπως το Mobileye στα οχήματα.

Τι είναι, όμως η τεχνολογία Mobileye που χρησιμοποιείται σε οχήματα και την οποία επικαλείται το Γραφείο του ισραηλινού Πρωθυπουργού, ώστε παρόμοια τεχνογνωσία (προφανώς σε απλουστευμένη έκδοση) να τοποθετηθεί πάνω σε μικρά παιδιά;

Το Mobileye τοποθετείται σε αυτοκίνητα, ειδοποιώντας με έντονους ήχους τον οδηγό για τις αποστάσεις που τηρούνται μεταξύ των υπολοίπων αυτοκινήτων, αλλά ακόμη και σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου εμποδίου ή ορισμένου διερχομένου πεζού:

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων