09/11/2019 09/11/2019 Παρακολουθήστε το βίντεο – ντοκουμέντο της ανακήρυξης του Μητροπολίτη Πενταπόλεως Νεκταρίου σε Άγιο. Το σπάνιο βίντεο της Κινηματογραφικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης παρουσιάζει τις πανηγυρικές εκδηλώσεις στο νησί της Αίγινας τον Νοέμβριο του 1961, όταν ανακοινώθηκε η ανακήρυξη του ήδη Αγίου Νεκταρίου στις καρδιές των πιστών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Εκκλησία της Ελλάδος,...
09 Νοεμβρίου, 2019 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2019 - 11:06

Βίντεο Ντοκουμέντο: Η ανακήρυξη του Αγ. Νεκταρίου σε Άγιο

Διαδώστε:
Βίντεο Ντοκουμέντο: Η ανακήρυξη του Αγ. Νεκταρίου σε Άγιο
Παρακολουθήστε το βίντεο – ντοκουμέντο της ανακήρυξης του Μητροπολίτη Πενταπόλεως Νεκταρίου σε Άγιο.
Το σπάνιο βίντεο της Κινηματογραφικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης παρουσιάζει τις πανηγυρικές εκδηλώσεις στο νησί της Αίγινας τον Νοέμβριο του 1961, όταν ανακοινώθηκε η ανακήρυξη του ήδη Αγίου Νεκταρίου στις καρδιές των πιστών.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Εκκλησία της Ελλάδος, διά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για πρώτη φορά αποφάσισε την ανακήρυξη Αγίου, παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει μόλις 40 χρόνια από την κοίμησή του.
Πιστοί απ’ όλη τη χώρα κατέκλυσαν μέρες πριν το νησί της Αίγινας προκειμένου να παραστούν στο σημαντικό αυτό θρησκευτικό γεγονός, ενώ πλήθος ιεραρχών παρέστησαν αποτίοντας φόρο τιμής στον Άγιο της υπομονής.

επιμέλεια: Νάνσυ Νάσκου
μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων