21/03/2021 21/03/2021 «Στο διάβα των αιώνων, ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία αναδείχθηκαν έννοιες αλληλένδετες. Η σχέση τους σφυρηλατήθηκε στις πιο αντίξοες συνθήκες, κι απέναντι στις διαρκείς προκλήσεις και απειλές κατόρθωσε κάθε φορά να επιβιώσει και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Αυτή η ακαταμάχητη ιστορική αλήθεια μας δίνει και εμάς δύναμη σήμερα, που εορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας...
21 Μαρτίου, 2021 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2021 - 13:17

Βιώνουμε περίοδο προκλήσεων, αλλά θα βγούμε νικητές!

Διαδώστε:
Βιώνουμε περίοδο προκλήσεων, αλλά θα βγούμε νικητές!

«Στο διάβα των αιώνων, ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία αναδείχθηκαν έννοιες αλληλένδετες. Η σχέση τους σφυρηλατήθηκε στις πιο αντίξοες συνθήκες, κι απέναντι στις διαρκείς προκλήσεις και απειλές κατόρθωσε κάθε φορά να επιβιώσει και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Αυτή η ακαταμάχητη ιστορική αλήθεια μας δίνει και εμάς δύναμη σήμερα, που εορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας αλλά σε λίγες ημέρες και τα 200 έτη από την επίσημη έναρξη της Επανάστασης του 1821». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη σημερινή εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του ανέφερε, επίσης, ότι «βιώνουμε μια μακρά περίοδο σοβαρότατων προκλήσεων, που ο ελληνισμός είναι υποχρεωμένος να απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να επιβιώσει ανεξάρτητος και σε συνθήκες δημιουργίας και ανάπτυξης. Εκτός από την υγειονομική κρίση, που όλοι ευχόμαστε να ξεπεραστεί σύντομα με την βοήθεια των εμβολίων, πρέπει να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία μας και την παραγωγική δομή της χώρας που έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα για πάνω από μια δεκαετία. Επιπλέον, πρέπει να ανατρέψουμε τη δημογραφική συρρίκνωση, που απειλεί ακόμη κι αυτή την ύπαρξή μας ως έθνους, να στηρίξουμε την οικογένεια, την γέννηση παιδιών, την επιστροφή όσων περισσότερων νέων μας έφυγαν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να αναδιαμορφωθεί, έτσι ώστε να παρέχονται τόσο οι απαραίτητες γνώσεις για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων μας, αλλά και ηθικά πρότυπα και αρχές, που να ενδυναμώνουν το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και της ατομικής ευθύνης. Επιπλέον, απέναντι στην αχαλίνωτη επιθετικότητα των γειτόνων μας, είμαστε υποχρεωμένοι να αναβαθμίσουμε την αμυντική μας θωράκιση, αλλά και να ισχυροποιήσουμε τον πατριωτισμό μας. Η ιστορία μας διδάσκει ότι στις δύσκολες στιγμές ο ελληνισμός καταφέρνει να υπερνικά τα ελαττώματά του και να βγαίνει νικητής. Χρόνια Πολλά!».

Φωτ. αρχείου, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων