11/12/2022 11/12/2022 Για έναν «ιδιαίτερο» εορτασμό των Χριστουγέννων ετοιμάζεται φέτος η Βηθλεέμ, όπως έχουν τονίσει αξιωματούχοι. Της Δέσποινας Σωτηρίου   Η πόλη της κεντρικής Δυτικής Όχθης έχει ιδιαίτερη θρησκευτική και ιστορική σημασία για τους Χριστιανούς, και ο Δήμος της Βηθλεέμ και το Υπουργείο Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής, έχουν ξεκινήσει φέτος χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με τίτλο, «Από τη Βηθλεέμ...
11 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2022 - 19:08

Βηθλεέμ: Ένας «ξεχωριστός» εορτασμός Χριστουγέννων

Διαδώστε:
Βηθλεέμ: Ένας «ξεχωριστός» εορτασμός Χριστουγέννων

Για έναν «ιδιαίτερο» εορτασμό των Χριστουγέννων ετοιμάζεται φέτος η Βηθλεέμ, όπως έχουν τονίσει αξιωματούχοι.

  • Της Δέσποινας Σωτηρίου

 

Η πόλη της κεντρικής Δυτικής Όχθης έχει ιδιαίτερη θρησκευτική και ιστορική σημασία για τους Χριστιανούς, και ο Δήμος της Βηθλεέμ και το Υπουργείο Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής, έχουν ξεκινήσει φέτος χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με τίτλο, «Από τη Βηθλεέμ στον κόσμο: Το πνεύμα των Χριστουγέννων μας φέρνει Μαζί».

O δήμαρχος της Βηθλεέμ Χάνα Χανάνια δήλωσε: «Όλα τα βλέμματα του κόσμου στρέφονται αυτή τη στιγμή προς τη Βηθλεέμ προετοιμασμένα για να σηματοδοτήσουν τη γέννηση του Ιησού». Επεσήμανε ότι παρά τις τρέχουσες παγκόσμιες κρίσεις, η πόλη αυτή προσφέρει την ευκαιρία να ενωθούν πιστοί και φιλειρηνικοί άνθρωποι και να προωθηθεί η ελευθερία και η αξιοπρέπεια για όλους.

O δήμαρχος της Βηθλεέμ Χάνα Χανάνια

Και δεν είναι μόνο τα δύο χρόνια της πανδημίας, που απέτρεψαν πολύ κόσμο από το να επισκεφτεί την πόλη, οι φετινοί εορτασμοί συμπίπτουν με την 150η επέτειο από την ίδρυση του Δήμου Βηθλεέμ και τη 10η επέτειο από την ένταξη του Ναού της Γεννήσεως στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

«Η Βηθλεέμ φοράει ένα νέο κοστούμι χαράς και η ελπίδα έχει επιστρέψει στις καρδιές των πολιτών της πόλης μετά από μια μακρά απουσία και ανυπομονούμε για ξεχωριστά Χριστούγεννα φέτος. Η Βηθλεέμ και οι Άγιοι Τόποι έχουν απόλυτη ανάγκη από την ευλογία της ειρήνης που δεν έρχεται με κανένα τίμημα, καθώς η υψηλότερη τιμή της είναι η δικαιοσύνη, καθώς η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς δικαιοσύνη και αγάπη μεταξύ των ανθρώπων» υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης.

Η Παλαιστίνια υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Rula Maayah είπε ότι φέτος σημειώθηκε απότομη αύξηση του αριθμού των τουριστών με τους αριθμούς επισκεπτών μετά την πανδημία του κορωνοϊού να έχουν ήδη φτάσει τους 600.000, με άλλους 100.000 να αναμένονται αυτόν τον επόμενο μήνα, ωθώντας τα επίπεδα πληρότητας των ξενοδοχείων στο 80%.

Η Παλαιστίνια υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Rula Maayah

Ο Elias Al-Arja, επικεφαλής της Ένωσης Παλαιστινίων Ξενοδόχων και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Bethlehem, είπε στο Arab News ότι αναμένει ότι πολλά ξενοδοχεία στη Βηθλεέμ θα είναι γεμάτα κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο Al-Arja σημείωσε ότι ο τουριστικός τομέας στη Βηθλεέμ – ο οποίος έχει χριστιανικό πληθυσμό περίπου 30.000 – ήταν ο πρώτος που υπέφερε από τις επιπτώσεις της πανδημίας και ο τελευταίος που ανέκαμψε από αυτήν.

Το πενήντα τοις εκατό της οικονομίας της Βηθλεέμ βασίζεται στον τουρισμό με την πόλη να διαθέτει 56 ξενοδοχεία με συνολικά 4.500 δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν 9.000 άτομα, σχεδόν 100 ανατολίτικα καταστήματα με αντίκες, 400 παραδοσιακά εργαστήρια χειροτεχνίας και 20 μεγάλα εστιατόρια.

Το Παλαιστινιακό Κεντρικό Στατιστικό Κέντρο αποκάλυψε ότι το 2020 έως το 2021 ο τουριστικός τομέας έχασε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της πανδημίας. Ο Jeries Qumsiyeh, διευθυντής στο Παλαιστινιακό Υπουργείο Αρχαιολογίας και Αρχαιοτήτων στη Βηθλεέμ, είπε στο Arab News ότι φέτος το υπουργείο προσπαθούσε να επικεντρώσει τα θρησκευτικά, πολιτιστικά και τουριστικά στοιχεία όχι μόνο της Βηθλεέμ αλλά και των πόλεων της Ιερουσαλήμ και της Ναζαρέτ.

 

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Mahmoud Illean)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων