11/11/2022 11/11/2022 Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός». «Ο Όσιος Νικηφόρος, όπως και κάθε Άγιος, όπως θα πει ο όσιος πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς: «δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά ο παράδεισος που επέστρεψε»… Όπως σημειώνει ο συγγραφέας κ. Ματθαίος Γ. Μαυρικάκης, στόχος της εκδόσεως του βιβλίου είναι: «… να γίνει ακόμα πιο γνωστός ο Άγιος μας»,...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 21:48
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 21:59

Βιβλίο για τον Άγιο Νικηφόρο το Λεπρό

Διαδώστε:
Βιβλίο για τον Άγιο Νικηφόρο το Λεπρό

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός».

«Ο Όσιος Νικηφόρος, όπως και κάθε Άγιος, όπως θα πει ο

όσιος πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς: «δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά ο

παράδεισος που επέστρεψε»…

Όπως σημειώνει ο συγγραφέας κ. Ματθαίος Γ. Μαυρικάκης, στόχος της εκδόσεως του βιβλίου είναι: «… να γίνει ακόμα πιο γνωστός ο Άγιος μας», δηλαδή, μελετώντας τα γραφόμενα, να ψηλαφίσουμε τον ασκητικό  βίο και την αγία πολιτεία του Οσίου πατρός, του μεγάλου και θαυματουργού αυτού Αγίου, που μυριοπλάσια αντιδωρεί όσους επικαλούνται την Χάρη Του και τις πρεσβείες Του ψηλαφώντας τον, να οδηγηθούμε στον χαμένο μας παράδεισο».

Το βιβλίο προλογίζει  ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. Το χαιρετίζει  ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος

Στην παρούσα έκδοση που αριθμεί 288 σελίδες, πέραν των θαυμάτων του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, θα διαβάσετε τον Βίο του Αγίου, τις Ιερές Ακολουθίες Εσπερινού, Όρθρου, Θείας Λειτουργίας, την Παράκληση, τα Εγκώμια, τους Χαιρετισμούς του κ.ά.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση ιερού ναού προς τιμή του Οσίου Νικηφόρου στο Σχίσμα Ελούντας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων