14/06/2019 14/06/2019 Την έντονη αντίδραση του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, αλλά και χιλιάδων ανθρώπων έχει προκαλέσει μια θεατρική παράσταση που παίζεται στη Ρουμανία, με αφορμή την “Εβδομάδα Υπερηφάνειας των σεξουαλικών μειονοτήτων” με τίτλο “Είμαι. Και;” Στην παράσταση οι ηθοποιοί, είναι μισοντυμένοι ως μοναχοί και κόβουν κρεμμύδια πάνω σε μια εικόνα του Χριστού, την οποία χρησιμοποιούν ως επιφάνεια κοπής....
14 Ιουνίου, 2019 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2019 - 13:44

Βλάσφημη παράσταση ξεσηκώνει τους πιστούς στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Βλάσφημη παράσταση ξεσηκώνει τους πιστούς στη Ρουμανία

Την έντονη αντίδραση του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, αλλά και χιλιάδων ανθρώπων έχει προκαλέσει μια θεατρική παράσταση που παίζεται στη Ρουμανία, με αφορμή την “Εβδομάδα Υπερηφάνειας των σεξουαλικών μειονοτήτων” με τίτλο “Είμαι. Και;”

Στην παράσταση οι ηθοποιοί, είναι μισοντυμένοι ως μοναχοί και κόβουν κρεμμύδια πάνω σε μια εικόνα του Χριστού, την οποία χρησιμοποιούν ως επιφάνεια κοπής.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας αναφέρει ότι η παράσταση γελοιοποιεί από σύμβολα της χριστιανικής θρησκείας, στέλνοντας έτσι ένα εκ προθέσεως βλάσφημο μήνυμα. Σημειώνει επίσης ότι αυτή είναι μια εκδήλωση μισαλλοδοξίας.

“Πιστεύουμε ότι είναι μια πράξη ιδεολογικής αντιχριστιανής προπαγάνδας που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με το πρόσχημα ότι είναι τέχνη”.

Η Ρουμανική εκκλησία υπενθυμίζει ότι ο νόμος για τις Θρησκείες (489/2006, άρθρο 13, παρ. 2) προστατεύει επίσης το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών και ζητεί την τήρηση του νόμου «στο πνεύμα και στο γράμμα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων