23/12/2019 23/12/2019 200 οικογένειες έλαβαν τα απαραίτητα για τις μέρες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομο. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η εκκλησία για το 2020, καλώντας την πολιτική εξουσία του τόπου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μπει μπροστά για μια σειρά από θέματα, όπως είναι η αποκατάσταση...
23 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2019 - 17:52

Βοήθεια στους αδυνάμους και επιπλήξεις στους κυβερνώντες

Διαδώστε:
Βοήθεια στους αδυνάμους και επιπλήξεις στους κυβερνώντες

200 οικογένειες έλαβαν τα απαραίτητα για τις μέρες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η εκκλησία για το 2020, καλώντας την πολιτική εξουσία του τόπου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μπει μπροστά για μια σειρά από θέματα, όπως είναι η αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου των Στροφάδων, αλλά και η συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ζακύνθου.

 

 

Αρχικά ο τόνισε πως η εκκλησία έδωσε τα απαραίτητα σε 200 οικογένειες της Ζακύνθου, προκειμένου να περάσουν αξιοπρεπώς τις γιορτές των Χριστουγέννων και πρόσθεσε με νόημα πως βοηθά όσους έχουν πραγματική ανάγκη και όχι εκείνους που έχουν μάθει να ζητάνε, δίχως όμως να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ευχαρίστησε, μάλιστα, τη Μονή Βατοπεδίου, που στέλνει κάθε φορά πλουσιοπάροχα τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα προϊόντα που δίνονται στους φτωχούς Ζακυνθινούς, εξηγώντας πως χωρίς τη δική της συνδρομή θα ήταν αδύνατον για την τοπική εκκλησία να παράξει κοινωνικό έργο. Τρόφιμα θα δοθούν ακόμη στον Ο.Δ.Α.Ζ, ενώ θα βοηθηθεί και το νοσοκομείο.

Από κει και πέρα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης σημείωσε πως έχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τα Στροφάδια και κάλεσε τη σημερινή κυβέρνηση να δώσει τα κονδύλια που απαιτούνται, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να διεκδικήσει χρήματα για το Μετόχι του Αγίου από τη στιγμή που δεν έχουν εγκατασταθεί συνεργεία στο εκκλησιαστικό και πολιτιστικό μνημείο των Στροφάδων.

Τέλος, ο Δεσπότης ευχήθηκε το 2020 να είναι το έτος της αλήθειας και της ευημερίας για όλους, υπογραμμίζοντας πως από τον Βουλευτή που είναι ο πρώτος πολίτης μέχρι και τον τελευταίο Ζακυνθινό είναι απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και να πουν όλοι “μολών λαβέ” για να μη χαθεί από τη Ζάκυνθο το ΤΕΙ, για το οποίο ο ίδιος έκανε τεράστιο αγώνα για να ιδρυθεί στο νησί.

ΠΗΓΗ: ZanteTimes.GR

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γεώργιος Κόγκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων