12/02/2024 12/02/2024 Το αγροτικό ζήτημα και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Με αφορμή τις κυριακάτικες διαδηλώσεις κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Βορίδης παρατήρησε εισαγωγικώς ότι «οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν, θα πουν την άποψή τους». Και...
12 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:20

Βορίδης για διαδηλώσεις κατά του γάμου ομοφύλων: “Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν, θα πουν την άποψή τους”

Διαδώστε:
Βορίδης για διαδηλώσεις κατά του γάμου ομοφύλων: “Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν, θα πουν την άποψή τους”

Το αγροτικό ζήτημα και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Με αφορμή τις κυριακάτικες διαδηλώσεις κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Βορίδης παρατήρησε εισαγωγικώς ότι «οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν, θα πουν την άποψή τους». Και προσέθεσε: «Δεν είναι κανείς αφελής στην κυβέρνηση», δηλαδή ο πρωθυπουργός ο οποίος υποστηρίζει τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία γνωρίζει ότι η θέση της Εκκλησίας είναι διαφορετική, όπως και ότι ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας διαφωνεί.

Σε σχέση με τη συνταγματικότητα ή μη του νομοσχεδίου, επεσήμανε πως υπάρχουν δύο όργανα, τα οποία κρίνουν τα θέματα αντισυνταγματικότητας: η Βουλή και το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Όλοι οι υπόλοιποι λέμε τις απόψεις μας […] η γνώμη μου είναι γνώμη μου, αλλά εκεί θα κριθούν τα θέματα αυτά».

Πηγή: ant1news.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων