26/08/2023 27/08/2023 Για το θέμα της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε σημερινή πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων, τονίζοντας ότι η έκδοση των νέων ταυτοτήτων αφορά και την ασφάλεια των πολιτών, καθώς δεν πλαστογραφούνται και δεν αντιγράφονται. Επίσης διερωτήθηκε εν...
26 Αυγούστου, 2023 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2023 - 5:22

Βορίδης για νέες ταυτότητες: «Δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων»

Διαδώστε:
Βορίδης για νέες ταυτότητες: «Δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων»

Για το θέμα της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε σημερινή πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων, τονίζοντας ότι η έκδοση των νέων ταυτοτήτων αφορά και την ασφάλεια των πολιτών, καθώς δεν πλαστογραφούνται και δεν αντιγράφονται.

Επίσης διερωτήθηκε εν πρώτοις «γιατί να μην πάρουν τις ταυτότητες;». Και επεχειρηματολόγησε επ’ αυτού διαβεβαιώνοντας πως «δεν αποτυπώνουν τα γεωχωρικά δεδομένα, αλλά ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος ανησυχεί για τα γεωχωρικά δεδομένα της αστυνομικής του ταυτότητας, έχει κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όντως, αποτυπώνει τα γεωχωρικά δεδομένα. Με υπομονή πρέπει να εξηγήσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων από αυτές τις ταυτότητες, οι οποίες εκδίδονται με έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ούτε υπάρχει κανένα… χάραγμα».

Και κατέληξε εξηγώντας γιατί πρέπει να αλλάξουν οι ταυτότητες: «αυτή η ταυτότητα που έχουμε σήμερα, ευχερώς πλαστογραφείται». Ενώ διερωτήθηκε, «δεν τους προβληματίζει ότι κάποιος κάνει συναλλαγές και καλύπτει την πραγματική του ταυτότητα, με πλαστή ταυτότητα;».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων