06/03/2024 06/03/2024 Λακωνικός εμφανίστηκε ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ως προς τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την Εκκλησία με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επέκατση του πολιτικού γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την “Ώρα Ελλάδος”, ρωτήθηκε για την χθεσινή απόφαση της Εκκλησίας για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας...
06 Μαρτίου, 2024 - 12:47

Βορίδης: Καταλαβαίνω την ενόχληση της Εκκλησίας από την ψήφιση του νομοσχεδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Βορίδης: Καταλαβαίνω την ενόχληση της Εκκλησίας από την ψήφιση του νομοσχεδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Λακωνικός εμφανίστηκε ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ως προς τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την Εκκλησία με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επέκατση του πολιτικού γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την “Ώρα Ελλάδος”, ρωτήθηκε για την χθεσινή απόφαση της Εκκλησίας για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη αντί για τη Μητρόπολη Αθηνών. “Είναι απόφαση της Εκκλησίας. Προφανώς εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το νόμο που ψήφισε το Κοινοβούλιο. Το αφήνω εκεί. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι περισσότερο”, είπε.

Σε ερώτηση για τη στάση τις ενοχλήσεις από την πλευρά της Εκκλησίας για τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε: “Είναι μια απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Καταλαβαίνω ότι είναι ενοχλημένοι από την ψήφιση του νόμου αυτού. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Απάντησε η Προεδρία της Δημοκρατίας και απάντησε με έναν τρόπο αρκετά ισορροπημένο”.

Ο κ. Βορίδης, οποίος απείχε από την ψηφοφορία της 15ης Φεβρουαρίου, δήλωσε ότι κατανοεί την αντίδραση της Εκκλησίας αλλά θεωρεί ότι αυτή η αντίδραση δεν πρέπει να οδηγήσει σε διατάραξη των σχέσεων με την Πολιτεία. “Η αντίδραση της Εκκλησίας σε κάτι το οποίο την ενοχλεί την καταλαβαίνω. Δεν μπορώ να πω ότι δεν την καταλαβαίνω. Θεωρώ ότι όλο αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε διατάραξη τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας. Πρέπει να κρατηθεί σε ένα πλαίσιο”, είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων