27/07/2021 27/07/2021 Την ίδρυση ξενόγλωσσου τμήματος στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης ζητούν με τροπολογία την οποία κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Η Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης λειτουργεί από το 2007 με τη σημερινή της μορφή, με την εισαγωγή φοιτητών-φοιτητριών μέσω Πανελλήνιων εξετάσεων με δύο Προγράμματα Σπουδών, Ιερατικών...
27 Ιουλίου, 2021 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 9:45

ΠΑΕΑΚ: Βουλευτές ζητούν ίδρυση ξενόγλωσσου τμήματος

Διαδώστε:
ΠΑΕΑΚ: Βουλευτές ζητούν ίδρυση ξενόγλωσσου τμήματος

Την ίδρυση ξενόγλωσσου τμήματος στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης ζητούν με τροπολογία την οποία κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Η Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης λειτουργεί από το 2007 με τη σημερινή της μορφή, με την εισαγωγή φοιτητών-φοιτητριών μέσω Πανελλήνιων εξετάσεων με δύο Προγράμματα Σπουδών, Ιερατικών Σπουδών και Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, που ανταποκρίνονται με επάρκεια στις σύγχρονες ανάγκες, αφού συνδυάζουν την παράδοση και τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες της, τη θεωρία με την πράξη, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επιπλέον το πρόγραμμα σπουδών Μουσικής και Ψαλτικής, προσφέρει εκπαίδευση και γνώση στους φοιτητές και τις φοιτήτριές της, όχι μόνο στη Βυζαντινή Μουσική, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO αλλά και σε όλα τα είδη παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως σημειώνουν οι Βουλευτές “με την προτεινόμενη ρύθμιση για ίδρυση ξενόγλωσσου τμήματος, η Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης θα αναβαθμιστεί και θα καταστεί πόλος έλξης αλλοδαπών φοιτητών από την βαλκανική, τη Μεσόγειο και όλο τον κόσμο”.

Για το λόγο αυτό ζητούν στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» να προστεθεί νέο άρθρο ως εξής:

Άρθρο …

Στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης ιδρύεται ξενόγλωσσο τμήμα προπτυχιακών σπουδών στο οποίο θα εισάγονται αποκλειστικά αλλοδαποί φοιτητές, οι οποίοι δεν έχουν την Ελληνική ιθαγένεια και δεν είναι κάτοχοι απολυτηρίου Ελληνικού Λυκείου.

Με Προεδρικό Διάταγμα που προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ρυθμίζεται η ονομασία, η λειτουργία και η στελέχωση του τμήματος, το πλαίσιο του προγράμματος σπουδών, η διαδικασία επιλογής φοιτητών και η οικονομική συμμετοχή τους στην κάλυψη των δαπανών του προγράμματος, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία διαδικασία και λεπτομέρεια.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου 

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων