12/12/2020 12/12/2020 Στην κυκλοφορία χρυσού αναμνηστικού νομίσματος με θέμα τη Γέννηση του Χριστού, προέβη η Εθνική Τράπεζα της Βουλγαρίας την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας, το αναμνηστικό νόμισμα αποτελεί μέρος της σειράς νομισμάτων υπό την γενική ονομασία “Βουλγαρική Εικονογραφία”. Η εμπρόσθια όψη του νομίσματος φέρει την επιγραφή και το λογότυπο της Τράπεζας, την...
12 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:06
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2020 - 23:05

Βουλγαρία: Κυκλοφόρησε νόμισμα με θέμα “Γέννηση του Χριστού”

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Κυκλοφόρησε νόμισμα με θέμα “Γέννηση του Χριστού”

Στην κυκλοφορία χρυσού αναμνηστικού νομίσματος με θέμα τη Γέννηση του Χριστού, προέβη η Εθνική Τράπεζα της Βουλγαρίας την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας, το αναμνηστικό νόμισμα αποτελεί μέρος της σειράς νομισμάτων υπό την γενική ονομασία “Βουλγαρική Εικονογραφία”.

Η εμπρόσθια όψη του νομίσματος φέρει την επιγραφή και το λογότυπο της Τράπεζας, την ονομαστική αξία (100 λέβα – 51 ευρώ περίπου) και το έτος έκδοσης (2020). Στην πίσω όψη απεικονίζεται η βιβλική σκηνή της Γέννησης στην φάτνη μαζί με την σχετική επιγραφή “Γέννηση Χριστού”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο παρελθόν, η Εθνική Τράπεζα της γειτονικής χώρας έχει κυκλοφορήσει ανάλογα αναμνηστικά νομίσματα στο πλαίσιο της σειράς “Βουλγαρική Εικονογραφία” με θέματα, μεταξύ άλλων, την Παναγία, τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Δημήτριο, τον Προφήτη Ηλία, τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη.

Αν ενδιαφέρεστε να το προμηθευτείτε, πατήστε για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ .

 

Πίσω όψη

 

Εμπρόσθια όψη

 

Σειρά νομισμάτων “Βουλγαρική Εικονογραφία”

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων