11/09/2020 11/09/2020 Βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων φαίνεται πως προτίθεται να βάλει η Βουλγαρία εάν δεν τηρηθούν οι συμφωνηθέντες μεταξύ των δύο χωρών όροι.  Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας και αρχηγός του κόμματος VMROBND, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, κάνοντας σφοδρή κριτική στους γείτονες, δήλωσε στο κανάλι TV24 των Σκοπίων ότι η Βουλγαρία θα μπλοκάρει τις εργασίες της διακυβερνητικής διάσκεψης...
11 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:14

Βούλγαρος Υπ. Άμυνας προς Σκόπια: «Θα μπλοκάρουμε την ένταξη, αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες»

Διαδώστε:
Βούλγαρος Υπ. Άμυνας προς Σκόπια: «Θα μπλοκάρουμε την ένταξη, αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες»

Βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων φαίνεται πως προτίθεται να βάλει η Βουλγαρία εάν δεν τηρηθούν οι συμφωνηθέντες μεταξύ των δύο χωρών όροι. 

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας και αρχηγός του κόμματος VMROBND, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, κάνοντας σφοδρή κριτική στους γείτονες, δήλωσε στο κανάλι TV24 των Σκοπίων ότι η Βουλγαρία θα μπλοκάρει τις εργασίες της διακυβερνητικής διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη των Σκοπίων, εάν η Επιτροπή των δύο χωρών για ιστορικά και εκπαιδευτικά ζητήματα δεν βρει λύσεις σχετικά με τα αμφισβητούμενα ζητήματα της κοινής, για τις δύο χώρες, ιστορίας.

«Είχαμε επαναλάβει 100 φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών ότι η Βουλγαρία θα προβάλλει αντιρρήσεις στον ορισμό ημερομηνίας για την πραγματοποίηση της πρώτης Διακυβερνητικής Επιτροπής, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για αυτά τα ζητήματα. Τα Σκόπια το γνωρίζουν καλά» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία, όπως και η Ελλάδα, έχει υπογράψει συμφωνίες με τα Σκόπια, οι όροι των οποίων πρέπει να τηρούνται.

«Έχουμε συμφωνίες (σ.σ. για παράδειγμα Συνθήκη Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών από το 2017) που πρέπει να τηρούνται. Συμφωνήσατε να αλλάξετε τη σημαία, να αλλάξετε το όνομα. Με τη Βουλγαρία, η οποία πάντα σας βοηθούσε, θεωρείτε ότι μπορείτε να παίζετε ενάντια στους κανόνες. Υπάρχει η “Αρχή της αμοιβαιότητας” στις διεθνείς σχέσεις. Η Βουλγαρία συμπεριφέρεται σαν κυρία, σωστά, ήταν η πρώτη που αναγνώρισε την πΓΔΜ, όμως και η άλλη πλευρά θα έπρεπε να είχε δείξει εξίσου καλή συμπεριφορά» ανέφερε ο υπουργός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων