04/07/2023 04/07/2023 Τον Κωνσταντίνο Τασούλα υπερψήφισαν για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. Τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν «παρών». Συνολικά έλαβε 249 ψήφους υπέρ και 51 «παρών». Στην ομιλία του ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τους βουλευτές που τον στήριξαν αλλά και τους ψηφοφόρους των Ιωαννίνων...
04 Ιουλίου, 2023 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2023 - 13:34

Βουλή: Επανεκλογή στο αξίωμα του Προέδρου για τον Κωνσταντίνο Τασούλα – Έλαβε 249 ψήφους

Διαδώστε:
Βουλή: Επανεκλογή στο αξίωμα του Προέδρου για τον Κωνσταντίνο Τασούλα – Έλαβε 249 ψήφους

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα υπερψήφισαν για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. Τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν «παρών». Συνολικά έλαβε 249 ψήφους υπέρ και 51 «παρών».

Στην ομιλία του ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τους βουλευτές που τον στήριξαν αλλά και τους ψηφοφόρους των Ιωαννίνων που τον έστειλαν για άλλη μια φορά στη Βουλή.

«Σας υποδέχομαι όχι με μόνο εφόδιο τη φιλοδοξία του 2019 αλλά με το πιο ισχυρό εφόδιο την εμπειρία ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας που όμως δεν εμπόδισε την προηγούμενη Βουλή στο έργο της» συμπλήρωσε ο κ. Τασούλας.

«Παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη από το παραγωγικότερο κοινοβούλιο των τελευταίων 40 ετών με περισσότερους από 400 νόμους, αριθμός αυξημένος κατά 50% από το προηγούμενο. Εμείς δικαιούμαστε από τα τέλη του 2024 να είμαστε προτείνουσα βουλή για αναθεώρηση του Συντάγματος. Συμμετέχουμε σε μια Βουλή που αναβαθμίστηκε ενεργειακά, σε μια βουλή που σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ συντήρησε την όψη της, που άνοιξε μετά από 12 χρόνια τα ανθοπωλεία, που αναλαμβάνει εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και στο εσωτερικό και το εξωτερικό» συνέχισε ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας ξεκινά την τρίτη θητεία στο κορυφαίο κοινοβουλευτικό αξίωμα. Αντίστοιχο αριθμό θητειών έχουν μόνο ο Αθανάσιος Τσαλδάρης και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος Βουλής (1993 – 2004) ενώ ο κ. Τασούλας κατέχει το ρεκόρ θετικών ψήφων καθώς η πρώτη του εκλογή το 2019 έγινε με 283 θετικές ψήφους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων