04/12/2020 04/12/2020 Με τρόπο σιωπηλό, τις εκκλησίες κλειστές και χωρίς λιτανείες τιμάται σήμερα η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας της προστάτιδος του πυροβολικού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου της Αγίας Βαρβάρας, “το Ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας θα εορτάσει τη μνήμη της Αγίας και θα τελέσει τις Ιερές Ακολουθίες «ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ», οπότε η προσέλευση στον Ιερό...
04 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2020 - 14:35

“Βουβοί” οι εορτασμοί για την Παρθενομάρτυρα Αγία Βαρβάρα

Διαδώστε:
“Βουβοί” οι εορτασμοί για την Παρθενομάρτυρα Αγία Βαρβάρα

Με τρόπο σιωπηλό, τις εκκλησίες κλειστές και χωρίς λιτανείες τιμάται σήμερα η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας της προστάτιδος του πυροβολικού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου της Αγίας Βαρβάρας, “το Ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας θα εορτάσει τη μνήμη της Αγίας και θα τελέσει τις Ιερές Ακολουθίες «ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ», οπότε η προσέλευση στον Ιερό ναό θα είναι ανώφελη αλλά και μάταιη, καθώς η πολιτεία έχει λάβει όλα τα μέτρα για την αποτροπή προσέγγισης στο χώρο του ναού, για την αποφυγή αδικαιολόγητου και επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία συνωστισμού”.

Να θυμήσουμε ότι την περασμένη Τρίτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης , Λάμπρο Μίχα, ενόψει του σημερινού εορτασμού .
Ειδικότερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τον δήμαρχο να ζητήσει από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, ώστε «να μπορέσουμε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Μίχος παρέδωσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη μια χειρόγραφη επιστολή του μητροπολίτη Φαναρίου, Αγαθάγγελου, στην οποία αναφέρεται πως οι Ιερές Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και καλεί τους πιστούς να εορτάσουν στις οικίες τους και να μην προσέρχονται στον ιερό ναό.
Αλλά και το πυροβολικό τιμάται σήμερα με λιτό τρόπο και χωρίς τις παραδοσιακές εκδηλώσεις την Προστατιδά του.

Ανάλογο θα είναι το κλίμα και κατά τον εορτασμό του Αγίου Σάββα, του Αγίου Νικολάου, αλλά και του Αγίου Σπυρίδωνα, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου ανακοίνωσε χθες ότι το γενικό απαγορευτικό παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι για τουλάχιστον δέκα ημέρες ακόμα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές και οι λειτουργίες και οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών.

Ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει κατ΄ιδίαν συναντήσεις με Μητροπολίτες και τοπικούς παράγοντες προκειμένου όπως λεει η κυβέρνηση να αποφευχθούν “εικόνες όπως αυτές στη Θεσσαλονίκη”.

Επίσης, οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές επικοινωνούν με Μητροπόλεις, δήμους και ενορίες ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα παραβιαστεί το απαγορευτικό, διαμηνύοντας ότι η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική αλλά έντονη.

Μείζον θέμα αποτελεί πλέον ο εορτασμός των Χριστουγέννων με την Εκκλησία να ζητεί άνοιγμα των εκκλησιών με αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα δείχνει να βελτιώνεται, αλλά όχι με τον ρυθμό που αναμενόταν. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η επόμενη εβδομάδα θεωρείται καθοριστική για τις όποιες αποφάσεις χαλάρωσης των μέτρων, ενόψει των εορτών. Είπε μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται οι σχετικές εξαγγελίες να γίνουν περί τα τέλη της επόμενης εβδομάδας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων