28/11/2021 28/11/2021 Τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται αύριο αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά. Από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από...
28 Νοεμβρίου, 2021 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2021 - 19:48

Βροχερός ο καιρός τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές

Διαδώστε:
Βροχερός ο καιρός τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές

Τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται αύριο αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά. Από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά. Από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου δεν αποκλείονται τοπικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι τοπικά έντονα και θα έχουν μεγάλη διάρκεια, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, οι οποίες κατά τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα πάνω από τα 1.000-1.100 μέτρα σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλίας. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9-10 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16-17, στην Ήπειρο από -2 έως 14, στη Θεσσαλία από -2 έως 15-17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 18-19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14-15 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ και νοτιοανατολικά έως 6-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17-18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ με ενίσχυση τις βραδινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13-14 βαθμούς.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων