06/03/2022 06/03/2022 Βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου. Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και στη Θράκη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινά τμήματα, ενώ από τις απογευματινές ώρες οι...
06 Μαρτίου, 2022 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2022 - 13:43

Βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Διαδώστε:
Βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου.

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και στη Θράκη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινά τμήματα, ενώ από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα σημειώνονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις στον Βόρειο Έβρο είναι πιθανό να σημειωθούν ακόμα και σε πεδινά τμήματα. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα δυτικά και να γίνουν πιο τοπικά και ασθενή.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 2, όσον αφορά τον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) του meteo.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός (βροχή και χιόνι) από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πηγή: meteo.gr – https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=2166

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων