17/11/2022 17/11/2022 Ο Άρχοντας Αγιογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κος Κωνσταντίνος Ξενόπουλος παρουσιάζει έκθεση αγιογραφίας στις 25-26 και 27 Νοεμβρίου 2022 στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα. Έχουμε δύο συμβολικούς κόσμους να συναντώνται στην συνθήκη της Έκθεσης αυτής που παρουσιάζεται στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων: την μορφή της Αγίας Φιλοθέης που φέτος συμπληρώνονται 500 χρόνια από την γέννησή της,...
17 Νοεμβρίου, 2022 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2022 - 8:54

Βυζαντινή Αγιογραφία στο Σπίτι της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα

Διαδώστε:
Βυζαντινή Αγιογραφία στο Σπίτι της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα

Ο Άρχοντας Αγιογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κος Κωνσταντίνος Ξενόπουλος παρουσιάζει έκθεση αγιογραφίας στις 25-26 και 27 Νοεμβρίου 2022 στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα.

Έχουμε δύο συμβολικούς κόσμους να συναντώνται στην συνθήκη της Έκθεσης αυτής που παρουσιάζεται στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων: την μορφή της Αγίας Φιλοθέης που φέτος συμπληρώνονται 500 χρόνια από την γέννησή της, και την βυζαντινή τέχνη που αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά, αναγνωρισμένη παγκοσμίως ως μορφή τέχνης με ξεκάθαρες ρίζες, μακραίωνη ιστορία, λαμπρή και αυστηρή παράδοση και βαρύ θρησκευτικό φορτίο.

Για να ενισχυθεί περισσότερο η δράση αυτή, διοργανώνεται παράλληλα σεμινάριο διδασκαλίας της βυζαντινής αγιογραφίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 ημέρες διάρκειας της έκθεσης, εντός του μουσείου. Οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν την αγιογραφία υπό την προσωπική καθοδήγηση του Άρχοντα Αγιογράφου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Τέλος, άλλη μια δράση θα πλαισιώσει την Έκθεση Αγιογραφίας στο Σπίτι της Αγίας Φιλοθέης. Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την βυζαντινή αγιογραφία όπου θα μιλήσει ο Αγιογράφος Κωνσταντίνος Ξενόπουλος και ο Αγιορείτης μοναχός π. Παΐσιος από την Ιερά Καλύβη Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους.

Περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση, βιογραφικά στοιχεία του Αγιογράφου, πληροφορίες για προηγούμενα σεμινάρια που έχουν πραγματοποιηθεί στον Ελλαδικό χώρο και άλλα μπορείτε να βρείτε στο www.xenopouloscolour.com και στο τηλ: 6976479610

Η Έκθεση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων