20/03/2020 20/03/2020 Από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο έστω και με κλειστές εκκλησίες η Ελλάδα τίμησε την Υπεραγία Θεοτόκο. Για τη χάρη της τελέσθηκε η ακολουθία των χαιρετισμών σε ναούς κεκλεισμένων των θυρών με άδειες καρέκλες ενώ αρκετοί ιερείς μίλησαν στο τέλος της ακολουθίας απευθύνοντας μηνύματα πνευματικά στους πιστούς που τους άκουγαν από ραδιόφωνα και Ιντερνετικές συνδέσεις....
20 Μαρτίου, 2020 - 22:22
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2020 - 23:05

“Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε με κλειστούς Ναούς”

Διαδώστε:
“Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε με κλειστούς Ναούς”

Από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο έστω και με κλειστές εκκλησίες η Ελλάδα τίμησε την Υπεραγία Θεοτόκο.

Για τη χάρη της τελέσθηκε η ακολουθία των χαιρετισμών σε ναούς κεκλεισμένων των θυρών με άδειες καρέκλες ενώ αρκετοί ιερείς μίλησαν στο τέλος της ακολουθίας απευθύνοντας μηνύματα πνευματικά στους πιστούς που τους άκουγαν από ραδιόφωνα και Ιντερνετικές συνδέσεις.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος από την πρωτεύουσα της Αχαϊας, ο Μητροπολίτης Σερρών από την Ασπροβάλτα αλλά και ιερείς σε διάφορους ναούς της Αθήνας, της περιφέρειας και των νησιών έψαλλαν τους χαιρετισμούς σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

Η ΕΡΤ από τον καθεδρικό ναό των Αθηνών μετέδωσε την ακολουθία ενώ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ακούστηκαν οι χαιρετισμοί στην Παναγία.

Με άδειες καρέκλες που δημιούργησαν μία πρωτόγνωρη αλλά συνάμα θλιβερή εικόνα τελέσθηκε σήμερα η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Ο Μητροπολιτικός ναός ήταν χωρίς πιστούς και κεκλεισμένων των θυρών (σ.σ. φώτο) έπειτα από την απόφαση της Κυβέρνησης να σταματήσουν όλες οι ακολουθίες σε όλους τους τόπους λατρείας.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων