03/10/2020 03/10/2020 Τον χαιρετισμό του επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαϊκού έτους 2020-21 έγραψε και δημοσίευσε σήμερα ο νέος κοσμήτορας της Θεολογικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Γ. Καραγιάννης, που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου. Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στη δυσκολία της φετινής χρονιάς λόγω της πανδημίας, αλλά και στο μέγεθος της ευθύνης που...
03 Οκτωβρίου, 2020 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2020 - 17:03

Χαιρετισμός του κοσμήτορα της Θεολογικής σχολής για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Διαδώστε:
Χαιρετισμός του κοσμήτορα της Θεολογικής σχολής για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Τον χαιρετισμό του επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαϊκού έτους 2020-21 έγραψε και δημοσίευσε σήμερα ο νέος κοσμήτορας της Θεολογικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Γ. Καραγιάννης, που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στη δυσκολία της φετινής χρονιάς λόγω της πανδημίας, αλλά και στο μέγεθος της ευθύνης που φέρει ο καθένας απέναντι στον εαυτό του και στους οικείους του, ενημερώνοντας ταυτόχρονα εκπαιδευτικούς και φοιτητές για τα επιπλέον μέτρα που ελήφθησαν.

Διαβάστε τον χαιρετισμό:

«Αγαπητές φοιτήτριες – Αγαπητοί φοιτητές,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς σας εύχομαι υγεία, πρόοδο και περαιτέρω καλλιέργεια των γνώσεών σας. Αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο ακαδημαϊκό έτος, λόγω της πανδημίας του COVID-19, σας καλώ όλους να αντιληφθούμε το μέγεθος της ευθύνης που αναλογεί απέναντι όχι μόνο στον εαυτό μας και τους οικείους μας, αλλά και στον συμφοιτητή, τον καθηγητή, τον εργαζόμενο στη Σχολή, τον συνάνθρωπό μας.
Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής, σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας Καθηγήτρια κ. Ιωάννα Στουφή – Πουλημένου και τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας Θεοφ. Επίσκοπο Αβύδου Καθηγητή κ. Κύριλλο Κατερέλο, εφαρμόζοντας τη σχετική Κυβερνητική Απόφαση (3707/4-9-2020), στην προσπάθειά της για την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας προέβη σε μία σειρά από ενέργειες, προκειμένου να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή σας στους χώρους διδασκαλίας, στη Γραμματεία και τη Βιβλιοθήκη της Σχολής. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθησαν τα παρακάτω μέτρα:
1. Ορίστηκε τριμελής επιτροπή υπεύθυνη εφαρμογής πρωτοκόλλου διαχείρισης πιθανού κρούσματος COVID-19, αποτελούμενη από την Ιατρό Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Μαρία Βασιλειάδου, την Επόπτρια του κτηρίου της Σχολής Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Βασιλική Σταθοκώστα και τον επιστάτη κ. Θωμά Λιάπη. (Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την προαναφερθείσα Κυβερνητική Απόφαση «εάν κάποιος φοιτητής εμφανίσει συμπτώματα υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα τους διδάσκοντες των μαθημάτων, στα οποία συμμετείχε και τον υπεύθυνο εφαρμογής του πρωτοκόλλου διαχείρισης πιθανού κρούσματος»).
2. Τοποθετήθηκαν σε όλους τους χώρους της Σχολής ανακοινώσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.
2. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Προέδρους των δύο Τμημάτων της Σχολής η προμήθεια ειδών καθαρισμού και απολύμανσης, αντισηπτικού υγρού και μασκών.
3. Δημιουργήθηκαν σε εμφανή σημεία της Σχολής, πριν την είσοδο στους χώρους διδασκαλίας, της Γραμματείας και της Βιβλιοθήκης, 24 σημεία απολύμανσης με χρήση αντισηπτικού υγρού. (Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την προαναφερθείσα Κυβερνητική Απόφαση «οι φοιτητές, το διδακτικό και λοιπό προσωπικό οφείλουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής και συστήνεται να φέρουν μαζί τους αλκοολούχο διάλυμα για την απολύμανση των χεριών τους»).
4. Αγοράστηκε ηλεκτρονικό θερμόμετρο για τη δειγματοληπτική, εξ αποστάσεως θερμομέτρηση των φοιτητών, κατά την είσοδό τους στο κτήριο της Σχολής.
5. Εξασφαλίστηκε η παρουσία καθαριστριών για την απολύμανση και τον εξαερισμό των χώρων διδασκαλίας καθ’ όλη τη διάρκεια τέλεσης των μαθημάτων.

Αγαπητές φοιτήτριες – Αγαπητοί φοιτητές,
Μέλημα του συνόλου του στελεχιακού δυναμικού της Σχολής, των διδασκόντων καθηγητών και των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτή, είναι η παροχή των κατάλληλων συνθηκών για την ασφαλή, απρόσκοπτη διδασκαλία και έρευνα εντός της Σχολής. Έχοντας πάντα κατά νου την ευαγγελική ρήση «ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν» (Ματθ. 22:39) είναι στο χέρι μας, από κοινού, ενωμένοι, με αγάπη προς τον πλησίον μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μείνουμε υγιείς – ασφαλείς και όλοι μαζί να ξανασυναντηθούμε εκεί που ο νεανικός ενθουσιασμός, η δίψα για γνώση και η επιστημονική εμπειρία συναντιούνται…. στα αμφιθέατρα, στις αίθουσες διδασκαλίας, στη Βιβλιοθήκη, στα εργαστήρια κλπ.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία
και σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στις σπουδές σας.
Ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής
Χρήστος Γ. Καραγιάννης
Αναπλ. Καθηγητής»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων