27/04/2022 27/04/2022 «Η συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών με τις παραδοσιακές φορεσιές της Καππαδοκίας, κρατώντας την ελληνική και τη βυζαντινή σημαία, αλλά και τα λάβαρα της πίστης μας, για την λιτανεία των εικόνων των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, μας γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο, σε μια εποχή που η ανθρωπότητα βιώνει σοβαρές προκλήσεις,...
27 Απριλίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2022 - 23:57

Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Αντλούμε δύναμη από την πίστη μας»

Διαδώστε:
Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Αντλούμε δύναμη από την πίστη μας»

«Η συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών με τις παραδοσιακές φορεσιές της Καππαδοκίας, κρατώντας την ελληνική και τη βυζαντινή σημαία, αλλά και τα λάβαρα της πίστης μας, για την λιτανεία των εικόνων των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, μας γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο, σε μια εποχή που η ανθρωπότητα βιώνει σοβαρές προκλήσεις, όπως είναι η πανδημία, ο πόλεμος και οι συνέπειες στην οικονομία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τον μεθεόρτιο εσπερινό και την περιφορά της εικόνας των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο Ομορφοχώρι της Λάρισας, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Ασταθές και ρευστό διεθνές περιβάλλον

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «όπως και οι πρόγονοί μας, αντλούμε και εμείς δύναμη από τις παραδόσεις και τα έθιμά μας, που είναι ταυτισμένα με την Ορθοδοξία, για να ξεπεράσουμε όλα τα σοβαρά εμπόδια με τα οποία είμαστε αντιμέτωποι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο και εξασφαλισμένο. Η ειρήνη, η εθνική ανεξαρτησία, η οικονομική ανάπτυξη, το φυσικό περιβάλλον, είναι συνθήκες που απαιτούν την δική μας συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια, σε ένα εξαιρετικά ασταθές και ρευστό διεθνές περιβάλλον.

Ωστόσο, η πάνδημη συμμετοχή των πιστών και ιδιαίτερα των νέων παιδιών, φέτος, που συμπληρώνονται εκατό χρόνια από το εθνικό τραύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, ενισχύει την πεποίθησή μας ότι οι νέες γενιές θα καταφέρουν να συνδέσουν γόνιμα το χθες με το αύριο. Χρόνια Πολλά!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων