03/03/2022 03/03/2022 “Ζούμε αναμφίβολα ιστορικές στιγμές. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξυπνά από το λήθαργο των ψευδαισθήσεων την Ευρώπη. Η αφύπνιση της ΕΕ προς την κατεύθυνση συγκρότησης μια κοινής αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής έπρεπε να είχε γίνει από καιρό.” είπε μεταξύ άλλων ο ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ...
03 Μαρτίου, 2022 - 20:44
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2022 - 20:30

Χαρακόπουλος: Να φράξουμε τον δρόμο σε κάθε αναθεωρητισμό!

Διαδώστε:
Χαρακόπουλος: Να φράξουμε τον δρόμο σε κάθε αναθεωρητισμό!

“Ζούμε αναμφίβολα ιστορικές στιγμές. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξυπνά από το λήθαργο των ψευδαισθήσεων την Ευρώπη. Η αφύπνιση της ΕΕ προς την κατεύθυνση συγκρότησης μια κοινής αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής έπρεπε να είχε γίνει από καιρό.” είπε μεταξύ άλλων ο ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

“«Ζούμε αναμφίβολα ιστορικές στιγμές. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξυπνά από το λήθαργο των ψευδαισθήσεων την Ευρώπη. Η αφύπνιση της ΕΕ προς την κατεύθυνση συγκρότησης μια κοινής αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. Η ΕE έχει λόγο για τα τεκταινόμενα στην ήπειρό μας και πρέπει αυτόν τον λόγο να διαθέτει και τα μέσα να τον επιβάλλει. Ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας πιστεύω ότι η Ελλάδα και σε αυτήν την ιστορική συγκυρία, έλαβε την ορθή θέση απέναντι στα γεγονότα. Ταχτήκαμε με το μέρος του διεθνούς δικαίου, με το μέρος των ευρωπαϊκών αξιών της ελευθερίας και του ανθρωπισμού, με το μέρος του αμυνόμενου. Κι αυτό το κάναμε όχι μόνο γιατί “ανήκουμε στη Δύση”, αλλά και γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τους κινδύνους που εγκυμονεί ο ανιστόρητος αναθεωρητισμός”, υπογράμμισε ο δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού για την καμπάνια της ΔΣΟ για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «με γείτονα μια Τουρκία, που επιδιώκει, κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με τη βία και την απειλή της βίας να εφαρμόσει το ψευδεπίγραφο όραμα του νέο-οθωμανισμού, με τη στάση μας στο ουκρανικό ζήτημα δείχνουμε στην παγκόσμια κοινότητα την αποφασιστικότητά μας να φράξουμε τον δρόμο σε κάθε αναθεωρητισμό».

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσίωτης συνεχάρη τον επικεφαλής ΔΣΟ για το πολυσχιδές έργο που επί των ημερών του επιτελεί ο διεθνής θεσμός των ορθοδόξων κοινοβουλευτικών και τον ενημέρωσε για την κατάσταση της πολυπληθούς ελληνικής μειονότητας της περιοχής, η οποία βρίσκεται στην πλέον διακεκαυμένη ζώνη του πολέμου και ήδη θρηνεί θύματα. Επίσης, συζητήθηκε το επίσημο αίτημα εισόδου της Ουκρανίας στην ΕΕ, όπως αυτό διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η στήριξη της Ελλάδας στο αίτημα των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην ΕΕ, ως καθοριστικό βήμα για την εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για την ενδελεχή ενημέρωση και ευχήθηκε «να λάβει σύντομα τέλος ο πόλεμος, να επικρατήσει η λογική, και η διπλωματία να αντικαταστήσει τα όπλα». Πριν την αποχώρησή του προσέφερε στον κ. Βαρβιτσίωτη αγγλικό αντίτυπο του τόμου που εξέδωσε πρόσφατα η ΔΣΟ «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων