25/04/2022 25/04/2022 Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Γεώργιο, πολιούχο της κωμόπολης των Γόννων, και στην εντυπωσιακή περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τους καβαλάρηδες, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με κατοίκους του χωριού και ευχήθηκε...
25 Απριλίου, 2022 - 19:07

Χαρακόπουλος στους Γόννους: Εντυπωσιακή η έφιππη περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου

Διαδώστε:
Χαρακόπουλος στους Γόννους: Εντυπωσιακή η έφιππη περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Γεώργιο, πολιούχο της κωμόπολης των Γόννων, και στην εντυπωσιακή περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τους καβαλάρηδες, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με κατοίκους του χωριού και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά για την ονομαστική τους γιορτή στον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη και τον  πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιώργο Μπανιώρα.

Μετά την τέλεση του εθίμου της περιφοράς της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από έφιππους της κωμόπολης, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα εδώ στους Γόννους, στη μεγάλη γιορτή, του Αγίου Γεωργίου, του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου.

Η πάνδημη συμμετοχή του λαού, δείχνει αυτή την ιδιαίτερη σχέση που έχουμε εμείς οι Έλληνες με την Ορθοδοξία. Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι έννοιες ταυτόσημες. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, νομίζω μας έλειψαν αυτές οι εκδηλώσεις χωρίς τους περιορισμούς, χωρίς τα μέτρα που η πανδημία επέβαλε. Βεβαίως, ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, αλλά πια μπορούμε ελεύθερα να γιορτάζουμε τις εορτές μας.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν γι αυτήν την όμορφη πανήγυρη, ιδιαίτερα τον Σύλλογο των Καβαλάρηδων των Γόννων. Ο Άγιος Γεώργιος ήταν στρατιωτικός Άγιος, προερχόταν από την αγιοτόκο Καππαδοκία, από τα μέρη των παππούδων μου. Από την ελληνορθόδοξη κοινότητα, Ποτάμια, της Καππαδοκίας. Μαρτύρησε για την πίστη του και τιμάται όχι μόνον από εμάς τους Ορθόδοξους, τους Έλληνες ιδιαίτερα, αλλά ακόμη και από αλλόθρησκους.

Στην Τουρκία, στην Πρίγκιπο, στην Μονή του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, συρρέουν χιλιάδες μουσουλμάνοι, που τιμούν, επίσης, την μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Εμείς έχουμε την ξεχωριστή ευλογία να είναι ένας από τους μεγάλους Αγίους της Εκκλησίας μας, πολιούχος στους Γόννους, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της πατρίδας μας. Χρόνια Πολλά σε όλους και σε όλες. Και του χρόνου!».

Η περιφορά της εικόνας διοργανώθηκε από τα μέλη του συλλόγου Αραβανίτικων Αλόγων «Ο Άγιος Γεώργιος», τα οποία και συνεχάρη ο κυβερνητικός βουλευτής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με  παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του χωριού από τα τμήματα του Χορευτικού Συλλόγου Γόννων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων