29/01/2023 29/01/2023 Μόνιμο στίγμα στην Ιστορία του ανθρώπινου γένους, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής,...
29 Ιανουαρίου, 2023 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2023 - 11:37

Χαρακόπουλος: Το Ολοκαύτωμα μόνιμο στίγμα στην Ιστορία του ανθρώπινου γένους

Διαδώστε:
Χαρακόπουλος: Το Ολοκαύτωμα μόνιμο στίγμα στην Ιστορία του ανθρώπινου γένους

Μόνιμο στίγμα στην Ιστορία του ανθρώπινου γένους, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, στη Λάρισα.

«Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους ναζί, η συστηματική εξόντωσή τους, ανεξαρτήτως της ηλικίας και του φύλου τους, τα φρικτά στρατόπεδα συγκέντρωσης, η διαστροφή στις μεθόδους βασανισμού και θανάτωσης, παραμένουν ένα μόνιμο στίγμα στην Ιστορία του ανθρώπινου γένους. Σήμερα, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ τιμώντας τη θυσία όλων αυτών των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, και ιδιαιτέρως των συμπατριωτών μας Ελλήνων Εβραίων της Λάρισας. Ο σεβασμός στην μνήμη τους αποτελεί καθήκον όλων των σύγχρονων Ελλήνων, και στοιχείο διαχρονικής διδαχής για την αποτροπή εμφάνισης ανάλογων φαινομένων στο μέλλον», είπε ο  δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Φάρος ελευθερίας

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που ευχήθηκε «ποτέ ξανά» στον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, κ. Ηλία Καμπελή, στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η συμβολή των Ελλήνων Εβραίων στην ιστορία και στον πολιτισμό της Λάρισας είναι ιδιαίτερα σημαντική και οφείλουμε να την γνωρίζουμε και να την αναγνωρίζουμε. Η ναζιστική θηριωδία των μαύρων χρόνων της κατοχής επεχείρησε να θέσει ένα τέλος στην δημιουργική παρουσία του ελληνικού εβραϊσμού, προκαλώντας τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο απολογισμός είναι δραματικός, αλλά ο στόχος των ναζιστών δεν επετεύχθη. Και σήμερα οι Έλληνες Εβραίοι απολαμβάνουν την ελευθερία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, όπως είναι η Ελλάδα, όπου γίνονται σεβαστά όλα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες. Αυτή, όμως, την μεγάλη κατάκτηση, μιας Ευρώπης φάρο της ελευθερίας και της δημοκρατίας, οφείλουμε να την προφυλάξουμε ενάντια σε κάθε εσωτερική και εξωτερική απειλή, που επιζητά να υπονομεύσει τις βασικές ευρωπαϊκές αρχές. Γιατί πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αν δεν είμαστε έτοιμοι να το υπερασπιστούν οι ίδιοι οι πολίτες».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων