19/03/2021 19/03/2021 Με την παρουσία πιστών και την αναλογία ένα άτομο ανά 25 τ.μ. ανοίγουν τις θύρες τους οι Καθεδρικοί ναοί εκάστου δήμου της χώρας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη Β’ Στάση των Χαιρετισμών όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και...
19 Μαρτίου, 2021 - 19:35
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2021 - 20:55

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν οι Καθεδρικοί ναοί για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τους Β’ Χαιρετισμούς

Διαδώστε:
Χαρδαλιάς: Ανοίγουν οι Καθεδρικοί ναοί για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τους Β’ Χαιρετισμούς

Με την παρουσία πιστών και την αναλογία ένα άτομο ανά 25 τ.μ. ανοίγουν τις θύρες τους οι Καθεδρικοί ναοί εκάστου δήμου της χώρας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη Β’ Στάση των Χαιρετισμών όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Δείτε τι ανέφερε:

Επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε γράψει από χθες το ope.gr, για το άνοιγμα των ναών υπό αυστηρές προϋποθέσεις, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε σχετικά με τους ιερούς ναούς πως θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία σε Καθεδρικούς ναούς εκάστου δήμου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου καθώς και η Β’ Στάση Χαιρετισμούς, με την παρουσία πιστών.

Η αναλογία θα είναι 1 πιστός ανά 25 τ.μ. και μέγιστο όριο 20 πιστοί και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό τεστ στους ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει περαιτέρω με τα μέτρα στους ναούς αλλά και την τέλεση των γάμων και των βαπτίσεων ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε πως κάθε ενέργεια γίνεται βήμα βήμα και κάθε εβδομάδα θα λαμβάνονται υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανάλογα θα ενεργούν.

Νωρίτερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα με χαμηλό επιδημιολογικό αποτύπωμα, που αποφάσισε η επιτροπή επιδημιολόγων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

– Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.

– Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

– Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

– Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

– Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Μαζικά δωρεάν rapid τεστ Covid 19 από τα φαρμακεία, ένα δωρεάν κάθε βδομάδα για κάθε πολίτη με το ΑΜΚΑ του, άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων, ήταν ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία.

Στα 2.785 νέα κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.785, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 233.079 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.101 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 64, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.361 θάνατοι. Το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 649 (67,3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Το 82,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.555 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -3,43%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 459 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων