21/07/2020 21/07/2020 Την άποψή του ότι δεν πρέπει να γίνουν πανηγύρια ούτε τον Αύγουστο στη χώρα εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που επέστρεψε στην εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό. «Οι τελικές αποφάσεις για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου θα ληφθούν στο τέλος του μήνα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα…», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να...
21 Ιουλίου, 2020 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 14:40

Χαρδαλιάς: «Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς πανηγύρια»

Διαδώστε:
Χαρδαλιάς: «Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς πανηγύρια»

Την άποψή του ότι δεν πρέπει να γίνουν πανηγύρια ούτε τον Αύγουστο στη χώρα εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που επέστρεψε στην εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

«Οι τελικές αποφάσεις για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου θα ληφθούν στο τέλος του μήνα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα…», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Μπορούμε να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι και χωρίς πανηγύρια».

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 4.007 κρούσματα κορωνοϊού και 195 θάνατοι λόγω του ιού.

Έπειτα, τόνισε ότι όταν ελήφθη η απόφαση για το «άνοιγμα» του τουρισμού, «γνωρίζαμε ότι θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα».

Μάλιστα, η πλειονότητα των εισαγόμενων κρουσμάτων έχει εντοπιστεί στον Προμαχώνα, και αφορά τουρίστες από τις όμορες βαλκανικές χώρες. Χθες αναφέρθηκαν 11 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα πέντε ήταν εισαγόμενα. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μειωμένος αριθμός εισαγόμενων κρουσμάτων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι πρώτες σε εισαγόμενα κρούσματα χώρες ήταν Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία. Από τα 295 εισαγόμενα κρούσματα «το 76% είναι από τις τέσσερις φίλες βαλκανικές χώρες».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων