09/04/2020 09/04/2020 Στις κατευθυντήριες οδηγίες που έχει δώσει η Εκκλησία της Ελλάδος σχετικά με τις Ιερές Ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, στάθηκε εκτενώς στη σημερινή του ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Επικαλούμενος τις σημερινές διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδας, μητροπολίτη Ναύπακτου, είπε ότι οι ναοί...
09 Απριλίου, 2020 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2020 - 19:34

Νίκος Χαρδαλιάς: “Οι ναοί μας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς, ανοικτοί μόνο για συγκεκριμένες ώρες τη Μεγάλη Εβδομάδα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Νίκος Χαρδαλιάς: “Οι ναοί μας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς, ανοικτοί μόνο για συγκεκριμένες ώρες τη Μεγάλη Εβδομάδα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις κατευθυντήριες οδηγίες που έχει δώσει η Εκκλησία της Ελλάδος σχετικά με τις Ιερές Ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, στάθηκε εκτενώς στη σημερινή του ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Επικαλούμενος τις σημερινές διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδας, μητροπολίτη Ναύπακτου, είπε ότι οι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο σε συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών.

Απηύθυνε έκκληση να ακολουθήσουμε την προτροπή της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουμε στο σπίτι προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια.

«Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις. Κατευθύνσεις προς τους πιστούς. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Δείτε τα όσα ανέφερε:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων