28/10/2021 28/10/2021 Tο οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου απένειμε στον π. Γεώργιο Κάμπρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου Δημητρίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό Παπαδιανίκων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα επισήμανε ότι θέλησε να τιμήσει τον π. Γεώργιο με τον ύψιστο βαθμό για έγγαμο ιερέα για...
28 Οκτωβρίου, 2021 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2021 - 19:16

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στα Παπαδιάνικα

Διαδώστε:
Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στα Παπαδιάνικα

Tο οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου απένειμε στον π. Γεώργιο Κάμπρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου Δημητρίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό Παπαδιανίκων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα επισήμανε ότι θέλησε να τιμήσει τον π. Γεώργιο με τον ύψιστο βαθμό για έγγαμο ιερέα για τρεις λόγους: κατά πρώτον επειδή τον γνωρίζει από παιδί, όταν ο ίδιος διακονούσε την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ως ιεροκήρυκας, και παρακολουθεί έκτοτε την ενάρετη πορεία του, το ήθος του, την εργατικότητά του και την χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει, κατά δεύτερον επειδή είναι υιός ενός λαμπρού ιερέα και κατά τρίτον επειδή είναι ένας εξαιρετικός θεολόγος.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι το επιγονάτιο που θα λάβει ο π. Γεώργιος συμβολίζει την πετσέτα με την οποία ο Χριστός σκούπισε τα πόδια των μαθητών Του κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου και υπενθυμίζει στους κληρικούς ότι πρέπει να είναι ταπεινοί, ενώ ο σταυρός, που θα φέρει πλέον στο στήθος του ως Πρωτοπρεσβύτερος, θα του υπενθυμίζει την αξία της ψυχής, την αξία του ανθρώπου και τη συμφορά που έφερε στην ανθρωπότητα η αμαρτία, αφού οδήγησε στον σταυρικό θάνατο του Χριστού.

Όσον αφορά την εορτή, ο κ. Ευστάθιος μίλησε για τον θαυμαστό βίο του Αγίου Δημητρίου, στεκόμενος ιδιαίτερα στην αξία της θερμής και αδιάλειπτης προσευχής.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού, ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη για την εξαιρετική τιμή που έλαβε εντός του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού και των Ενοριτών των Παπαδιανίκων, καθώς και για την εμπιστοσύνη, την αγάπη και την αμέριστη στήριξή του. Παράλληλα τόνισε ότι τα οφφίκια δεν θα πρέπει να οδηγούν τον κληρικό στην υπέρμετρη υπερηφάνεια, αλλά να του υπενθυμίζουν την ευθύνη του απέναντι στους ευσεβείς χριστιανούς και την υποχρέωση να λειτουργήσει ως πρότυπο για την κοινωνία με τον λόγο και κυρίως με τον ενάρετο βίο του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων