27/05/2019 27/05/2019 Χθες, 26 Μαΐου,  Κυριακή της Σαμαρείτιδος,  χειροτονήθηκε Επίσκοπος Ολβίας της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο εξ Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Δημητρίου, στον κατάμεστο ιστορικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου. Της Χειροτονίας προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος. Στην Χειροτονία συμμετείχε και η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου...
27 Μαΐου, 2019 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2019 - 12:16

Χειροτονία Έλληνα Επισκόπου στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Χειροτονία Έλληνα Επισκόπου στην Ουκρανία

Χθες, 26 Μαΐου,  Κυριακή της Σαμαρείτιδος,  χειροτονήθηκε Επίσκοπος Ολβίας της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο εξ Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Δημητρίου, στον κατάμεστο ιστορικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου.
Της Χειροτονίας προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Στην Χειροτονία συμμετείχε και η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Ουκρανία: οι Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, και ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Γρηγόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Ολβίας θα υπηρετήσει ως βοηθός του Προκαθημένου για τις ποιμαντικές ανάγκες των Ελληνοφώνων της Ουκρανίας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων