28/10/2022 28/10/2022 Η ελληνική σημαία κυμάτισε σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την ελληνική επικράτρεια. Την κράτησαν υπερήφανα στα χέρια τους και παρέλασαν μαθητές, σύλλογοι, τα σώματα Στρατού και οι Δυνάμεις Ασφαλείας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ίσως οι περισσότεροι είναι ότι μετά το πέρας κάθε παρέλασης υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για την κάλυψη των πολεμικών...
28 Οκτωβρίου, 2022 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2022 - 18:16

Χίος: Κάλυψη Πολεμικών Σημαιών μετά την Παρέλαση

Διαδώστε:
Χίος: Κάλυψη Πολεμικών Σημαιών μετά την Παρέλαση

Η ελληνική σημαία κυμάτισε σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την ελληνική επικράτρεια. Την κράτησαν υπερήφανα στα χέρια τους και παρέλασαν μαθητές, σύλλογοι, τα σώματα Στρατού και οι Δυνάμεις Ασφαλείας.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ίσως οι περισσότεροι είναι ότι μετά το πέρας κάθε παρέλασης υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για την κάλυψη των πολεμικών Σημαιών των Ταγμάτων που παρελαύνουν, πριν την επιστροφή τους στις μονάδες τους. Στο βίντεο που ακολουθεί από την ακριτική Χίο και την 96 ΑΔΤΕ παρακολουθήστε την διαδικασία κάλυψης των σημαιών το οποίο γίνεται με ευλάβεια καθώς η Σημαία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχει ένα στρατιωτικό τμήμα. Είναι τα Όσια και τα Ιερά, είναι η απεικόνιση της ίδιας της Πατρίδας. Ο Έλληνας Στρατιώτης δίνει όρκο ότι θα αγωνιστεί για την Ελληνική Σημαία μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος του και δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ.

Φωτογραφίες / Video: Κωνσταντίνος Αναγνώστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων