08/07/2021 08/07/2021 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, από τις 6:30, πυρκαγιά στην Χίο, όπου εκκενώθηκε ένας οικισμός, ενώ γίνεται μάχη από τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου μην υπάρξουν ζημιές σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το politischios.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό, πιθανολογείται δε ότι οφείλεται σε δίκτυο ρεύματος. Αυτή τη στιγμή το πύρινο...
08 Ιουλίου, 2021 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 11:01

ΧΙΟΣ: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχή Κατάβαση

Διαδώστε:
ΧΙΟΣ: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχή Κατάβαση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, από τις 6:30, πυρκαγιά στην Χίο, όπου εκκενώθηκε ένας οικισμός, ενώ γίνεται μάχη από τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου μην υπάρξουν ζημιές σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το politischios.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό, πιθανολογείται δε ότι οφείλεται σε δίκτυο ρεύματος.

Αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο κινείται πάνω από την Κατάβαση. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Τα εναέρια μέσα δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας. Το έργο της Πυροσβεστικής γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο με δεδομένο ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 Μποφόρ.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων