10/11/2019 10/11/2019 Αντιμέτωποι με μια αποτρόπαια εικόνα ήρθαν το πρωί ο ιερέας και οι πιστοί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό Χαλκειός της Χίου. Άγνωστοι, όπως αναφέρει το chiosin.gr πυρπόλησαν με στουπιά ( όπως μαρτυρούν και οι εικόνες ) την Αγία Τράπεζα. Το γεγονός έγινε αντιληπτό σήμερα το πρωί όταν ο ιερέας άνοιξε τον Ναό...
10 Νοεμβρίου, 2019 - 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2019 - 15:38

ΧΙΟΣ: Πυρπόλησαν Αγία Τράπεζα στο Χαλκειός

Διαδώστε:
ΧΙΟΣ: Πυρπόλησαν Αγία Τράπεζα στο Χαλκειός

Αντιμέτωποι με μια αποτρόπαια εικόνα ήρθαν το πρωί ο ιερέας και οι πιστοί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό Χαλκειός της Χίου.

Άγνωστοι, όπως αναφέρει το chiosin.gr πυρπόλησαν με στουπιά ( όπως μαρτυρούν και οι εικόνες ) την Αγία Τράπεζα. Το γεγονός έγινε αντιληπτό σήμερα το πρωί όταν ο ιερέας άνοιξε τον Ναό προκειμένου να τελέσει την Θείας Λειτουργία.

Το ίδιο μέσο μάλιστα τονίζει πως είναι η τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα που παρουσιάζεται παρόμοιο κρούσμα στην περιοχή.

«Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι μια εκκλησία η οποία βρίσκεται στα 500 μέτρα από τις δομές φιλοξενίας. Σήμερα το πρωί, πήγε στην εκκλησία μια γυναίκα να ανάψει τα καντήλια και διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν σπάσει το παραθυράκι του Ιερού και έχουν πετάξει μέσα χόρτα και χαρτιά, προφανώς αναμμένα, και πήρε φωτιά η Αγία Τράπεζα. Κάηκαν τα καλύμματα της Αγίας Τραπέζης, κάηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και ότι άλλο είχε απάνω στην Αγία Τράπεζα. έχει έρθει η αστυνομία και η σήμανση. Μέσα σε μια εβδομάδα είναι το τρίτο ξωκκλήσι που παραβιάζεται στο χωριό. Πρώτα παραβιάστηκε το ξωκκλήσι της Παναγιάς που άνοιξαν το παράθυρο και έκλεψαν τα λάδια και τα καντήλια, το δεύτερο ήταν το ξωκκλήσι των Αγίων Απόστολων Πέτρου και Παύλου που πήραν τα καλύμματα της Αγίας Τραπέζης και τώρα έσπασαν το παράθυρο και έβαλαν φωτιά. Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι εκκλησία μεγάλη δεν είναι μικρό ξωκκλήσι και αν ήταν στρωμένη με χαλιά τώρα θα είχε καεί όλη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βίγκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων