13/12/2020 13/12/2020 Στο διήμερο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας με θέμα «Οι θρησκείες και οι προκλήσεις στη νέα δεκαετία», που έλαβε χώρα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, συμμετείχε μεταξύ άλλων ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής, Χρήστος Καραγιάννης. Ο Κοσμήτορας στην εισήγησή του ανέπτυξε το θέμα «Ιερουσαλήμ: σημείο συνάντησης θρησκειών και διπλωματίας». Μεταξύ άλλων, ο κ....
13 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2020 - 16:26

Χρ. Καραγιάννης: «Η Ιερουσαλήμ συνιστά τον πιο ιερό τόπο»

Διαδώστε:
Χρ. Καραγιάννης: «Η Ιερουσαλήμ συνιστά τον πιο ιερό τόπο»

Στο διήμερο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας με θέμα «Οι θρησκείες και οι προκλήσεις στη νέα δεκαετία», που έλαβε χώρα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, συμμετείχε μεταξύ άλλων ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής, Χρήστος Καραγιάννης.

Ο Κοσμήτορας στην εισήγησή του ανέπτυξε το θέμα «Ιερουσαλήμ: σημείο συνάντησης θρησκειών και διπλωματίας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραγιάννης, τόνισε:

«Η Ιερουσαλήμ συνιστά τον πιο ιερό τόπο για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Οι ριζοσπάστες κάθε πλευράς συχνά πυκνά επικαλούνται αυτήν την ιερότητα για να δυναμιτίσουν τις απόπειρες εξεύρεσης διπλωματικής λύσης. Η όποια προσπάθεια άσκησης διπλωματίας και ανεύρεσης λύσης ειρηνικής διευθέτησης του προβλήματος της συνύπαρξης οφείλει να συμπεριλάβει την ερμηνεία των θρησκευτικών διηγήσεων, καθώς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαιώνιση της σύγκρουσης ή στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την επίλυσή της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – «Οι θρησκείες να λειτουργούν ως παράγοντες συνεργασίας»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων