24/01/2022 24/01/2022 Σύσταση να μην υπάρξει καμία μετακίνηση, αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη – Ούτε  τηλεκπαίδευση για τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιοχές που τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Στρατός απεγκλωβίζει τους οδηγούς στην Αττική Οδό  – Γενική αργία την Τρίτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για μια πολύ δύσκολη ημέρα έκανε λόγο ο υπουργός...
24 Ιανουαρίου, 2022 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2022 - 21:10

Χρ. Στυλιανίδης: Συγγνώμη για τις όποιες ανεπάρκειες

Διαδώστε:
Χρ. Στυλιανίδης: Συγγνώμη για τις όποιες ανεπάρκειες

Σύσταση να μην υπάρξει καμία μετακίνηση, αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη – Ούτε  τηλεκπαίδευση για τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιοχές που τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Στρατός απεγκλωβίζει τους οδηγούς στην Αττική Οδό  – Γενική αργία την Τρίτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την πρώτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική. Στη δεύτερη έκτακτη ενημέρωση, που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ενημέρωσε για το ότι εξελίσσεται η επιχείρηση απεγκλωβισμoύ των οχημάτων από την Αττική Οδό, από 6 σημεία-εξόδους: Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, ανακοίνωσε γενική αργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης τέθηκαν έξι περιφέρειες. Σε αυτές: Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Σποράδες και Κρήτη θα υπάρξει γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ούτε με τηλεκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός.

Αναλυτικότερα, ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε:

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

«Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό», είπε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό, όπου δυστυχώς η εταιρία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων, συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό».

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από την Αττική Οδό από τροχαία και πυροσβεστική.

Ακόμα, επέρριψε ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης, προσθέτοντας ότι αν λειτουργούσε σωστά, δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Εν κατακλείδι, είπε ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων