18/01/2020 18/01/2020 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου, τελέστηκε χθες, στο μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη, που είναι αφιερωμένο επ’ ονόματι του Αγίου. Μετά το πέρας του της  πανηγυρικής ακολουθίας, μίλησε στην κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας  κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε μεταξύ...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 14:49

Για το έργο της Ιεραποστολής μίλησε ο Μητροπολίτης Γουινέας

Διαδώστε:
Για το έργο της Ιεραποστολής μίλησε ο Μητροπολίτης Γουινέας

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου, τελέστηκε χθες, στο μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη, που είναι αφιερωμένο επ’ ονόματι του Αγίου.

Μετά το πέρας του της  πανηγυρικής ακολουθίας, μίλησε στην κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας  κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και στη πολύτιμη βοήθεια και στήριξη των πιστών σε αυτό το έργο.

“Είναι μεγάλη μέρα όχι γιατί πανηγυρίζει μόνο το μετόχι, αλλά η Αλεξάνδρεια και η Ορθοδοξία”, ανέφερε αρχικά, ενώ στη συνέχεια  τόνισε: “ο κόσμος είναι κοντά στην Εκκλησία, αλλά θα πρέπει να τον φέρουμε ακόμα πιο κοντά μιλώντας του για τους Αγίους για να γνωρίζουν ποιοι πραγματικά είναι οι Άγιοι, γιατί θυσιάστηκαν. Χρειάζεται πάρα πολύ αγάπη και ταπείνωση για να καρποφορήσει το έργο της ιεραποστολής. Έχουμε μεγάλο παράδειγμα τον  Πατριάρχη μας που είναι γεμάτος αγάπη και ταπείνωση”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα:  Μανώλης Δημελλάς 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων