20/05/2020 21/05/2020 Στην χρηματική δωρεά ύψους πλέον των 28.000 ευρώ με σκοπό την αποκατάσταση των κατεστραμμένων εκκλησιών και παρεκκλησιών από τους βανδαλισμούς στην Λέσβο, αποφάσισε να προχωρήσει η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της Ελληνικής ομογένειας στην χώρα. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Η δωρεά ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας...
20 Μαΐου, 2020 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 1:18

28.000 ευρώ από Ουγγαρία για αποκατάσταση ναών της Λέσβου

Διαδώστε:
28.000 ευρώ από Ουγγαρία για αποκατάσταση ναών της Λέσβου

Στην χρηματική δωρεά ύψους πλέον των 28.000 ευρώ με σκοπό την αποκατάσταση των κατεστραμμένων εκκλησιών και παρεκκλησιών από τους βανδαλισμούς στην Λέσβο, αποφάσισε να προχωρήσει η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της Ελληνικής ομογένειας στην χώρα.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Η δωρεά ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Hungary Helps”. Παράλληλα, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την υπεράσπιση της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας και του Χριστιανικού πολιτισμού. “Η Ουγγαρία υπερασπίζεται σθεναρά την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και του Χριστιανικού πολιτισμού. Θεωρούμε ότι πρέπει να παρέχεται βοήθεια όπου υπάρχει πρόβλημα, αντί να έρχεται το πρόβλημα εδώ.”, – τονίζεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας αναφέρει:

“Στο πλαίσιο του προγράμματος “Hungary Helps”, η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας προσφέρει 10 εκατομμύρια Ουγγρικά φιορίνια (28.500 ευρώ περίπου) για την αποκατάσταση εκκλησιών που έχουν βανδαλιστεί από παράνομους μετανάστες στο ελληνικό νησί της Λέσβου.

Φέτος, οι μετανάστες στο νησί επιτέθηκαν σε πολλά ιερά μέρη, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο κατά του γεγονότος ότι οι Ελληνικές αρχές αποτρέπουν την παράνομη μετανάστευση τους στις πιο απομακρυσμένες χώρες της Ευρώπης. Ως συνέπεια των βανδαλισμών, πολλά λειτουργικά σκεύη και ο διάκοσμος των εκκλησιών έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Εκ μέρους της Ελληνικής εθνικής ομογένειας στην Ουγγαρία, η Αυτοδιοίκηση των Ελλήνων της Ουγγαρίας επικοινώνησε με το Γραφείο του Πρωθυπουργού για να ζητήσει βοήθεια για την αποκατάσταση των εκκλησιών. Η Ουγγαρία υπερασπίζεται σθεναρά την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και του Χριστιανικού πολιτισμού. Θεωρούμε ότι πρέπει να παρέχεται βοήθεια όπου υπάρχει πρόβλημα, αντί να έρχεται το πρόβλημα εδώ.

Η δωρεά για την αποκατάσταση εκκλησιών στο νησί της Λέσβου θα παραδοθεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Hungary Helps” από τον Υπουργό αρμόδιο για την βοήθεια σε διωκόμενους χριστιανούς Τρίσταν Άζμπεϊ και τον Υπουργό αρμόδιο για την Εκκλησία και τις μειονότητες Μίκλος Σολτέζ μέσω της Αυτοδιοίκησης των Ελλήνων της Ουγγαρίας.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βανδαλίζουν εκκλησίες στη Μόρια

Υπαίθρια «hot spot» σε εκκλησίες στη Λέσβο

Στόχος βανδαλισμών εξωκκλήσια στη Λέσβο (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στη Μόρια

Βανδαλισμοί στη Παναγία Τσιραμδού στη Μόρια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων