08/12/2022 08/12/2022 Την έντονη αντίδρασή τους για την δημιουργία “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα” εκφράζουν τα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών με ανακοίνωσή τους καλώντας την κυβέρνηση να μην επιτρέψει αυτή την εξέλιξη. Παράλληλα, καλούν την Ιερά Σύνοδο να λάβει θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα το οποίο έχει προκύψει. Πρόσφατα το Ειρηνοδικείο Φλώρινας προέβη σε επίσημη αναγνώριση του...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 16:37

Χριστιανικά Σωματεία καλούν κυβέρνηση και Ιερά Σύνοδο να λάβουν θέση για το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»

Διαδώστε:
Χριστιανικά Σωματεία καλούν κυβέρνηση και Ιερά Σύνοδο να λάβουν θέση για το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»

Την έντονη αντίδρασή τους για την δημιουργία “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα” εκφράζουν τα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών με ανακοίνωσή τους καλώντας την κυβέρνηση να μην επιτρέψει αυτή την εξέλιξη. Παράλληλα, καλούν την Ιερά Σύνοδο να λάβει θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα το οποίο έχει προκύψει.

Πρόσφατα το Ειρηνοδικείο Φλώρινας προέβη σε επίσημη αναγνώριση του ωματείου με την επωνυμία “Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα”, ως συνέπεια της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων στις 17 Ιουνίου 2018.

“Είχαμε επισημάνει έγκαιρα τους κινδύνους από αυτή τη συνθήκη και δυστυχώς δεν αργήσαμε να επιβεβαιωθούμε. Πιο πρόσφατη συνέπεια της μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, η επίσημη αναγνώριση από το Ειρηνοδικείο Φλώρινας ενός σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», όπου μεταξύ των σκοπών του είναι η εισαγωγή της ανύπαρκτης, ιστορικά, «μακεδονικής» γλώσσας σε δημόσια σχολεία και η κατ’ αυτόν τον τρόπο έμμεση αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας ως μειονοτικής γλώσσας!”, αναφέρουν.

“Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να αντιδράσει με κάθε έννομο μέσο στην αντεθνική εφαρμογή τής «συμφωνίας» εκ μέρους τής κυβερνήσεως και δεδομένου ότι εν ευθέτω χρόνω θα κληθεί να κρίνει το έργο αυτής. Τέλος, παρακαλούμε υϊκώς, τη σεπτή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να τοποθετηθεί επί του σοβαρού αυτού θέματος”, καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών, κινούμενα από αγάπη προς την Πατρίδα μας, ως χρέος όλων «των φρονούντων ελληνικώς» τουλάχιστον, λάβαμε μέρος στους αγώνες και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη την Ελλάδα τα έτη 2018 και 2019, με αίτημα την αποτροπή και ανατροπή της μειοδοτικής «συμφωνίας» των Πρεσπών. «Συμφωνία», που τελικά υπεγράφη την 17η/6/2018, παρά την εκπεφρασμένη αντίρρηση της πλειοψηφίας του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού. Στους αγώνες αυτούς, συμμετείχαν, για ψηφοθηρικούς λόγους όπως απεδείχθη, πολλά μέλη της σημερινής κυβέρνησης, που ενώ κατέλαβαν την εξουσία βασιζόμενοι στη δυσαρέσκεια του Λαού για την εθνικά ζημιογόνο αυτή «συμφωνία» και για την απαξίωση της λαϊκής βούλησης από την προηγούμενη κυβέρνηση, «ξέχασαν» να επανορθώσουν, παρά την καταφανή και συστηματική παραβίαση της «συμφωνίας» εκ μέρους των Σκοπίων, βολευόμενοι σε αυτή τη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία και επιρρίπτοντας την ευθύνη στους προηγούμενους.

Είχαμε επισημάνει έγκαιρα τους κινδύνους από αυτή τη συνθήκη και δυστυχώς δεν αργήσαμε να επιβεβαιωθούμε. Πιο πρόσφατη συνέπεια της μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, η επίσημη αναγνώριση από το Ειρηνοδικείο Φλώρινας ενός σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», όπου μεταξύ των σκοπών του είναι η εισαγωγή της ανύπαρκτης, ιστορικά, «μακεδονικής» γλώσσας σε δημόσια σχολεία και η κατ’ αυτόν τον τρόπο έμμεση αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας ως μειονοτικής γλώσσας!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, πόσο επιζήμια για το Έθνος είναι η «συμφωνία» των Πρεσπών, την οποία ποτέ δεν αναγνώρισε ο Ελληνικός Λαός και για την επίσημη κατάργηση της οποίας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μέχρι την τελική δικαίωση. Καλούμε την κυβέρνηση να διακηρύξει μονομερώς, την αυτοδικαία ακυρότητα τής «συμφωνίας» και δη ως συναφθείσης κατά κατάχρηση εξουσίας και κατά παράβαση της δημοκρατικής αρχής, συμμορφουμένη προς το Σύνταγμα και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, που κατοχυρώνουν το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως του Ελληνικού Λαού, εμποδίζοντας την αλλοίωση της πραγματικότητας και τα επεκτατικά σχέδια των γειτόνων. Την καλούμε επίσης να λάβει πάντα τα προβλεπόμενα νομικά μέτρα για την ανάκληση τής αδείας τού επιβλαβούς για το Έθνος μας σωματείου.

Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να αντιδράσει με κάθε έννομο μέσο στην αντεθνική εφαρμογή τής «συμφωνίας» εκ μέρους τής κυβερνήσεως και δεδομένου ότι εν ευθέτω χρόνω θα κληθεί να κρίνει το έργο αυτής.

Τέλος, παρακαλούμε υϊκώς, τη σεπτή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να τοποθετηθεί επί του σοβαρού αυτού θέματος.

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών:

Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»
Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)
Ένωση Επιστημόνων Γυναικών
Εστία Πατερικών Μελετών
Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες
Μουσική Συντροφιά
Πανελλήνια Ένωση Γυναικών
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)
Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)
Χριστιανική Φοιτητική Ένωση (Χ.Φ.Ε.)

Διαβάστε επίσης: 

Μητροπολίτης Κονίτσης: Έχει μήπως αναγνωρισθή “μακεδονική” μειονότητα στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζουμε;

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων