22/09/2023 22/09/2023 Είμαστε στην ίδια γραμμή με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και στο θέμα του διορισμού μιας προσωπικότητας για το Κυπριακό, αλλά και στην ανάγκη για να πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:47

Χριστοδουλίδης: O Γκουτέρες βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την Κυπριακή Δημοκρατία

Διαδώστε:
Χριστοδουλίδης: O Γκουτέρες βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την Κυπριακή Δημοκρατία

Είμαστε στην ίδια γραμμή με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και στο θέμα του διορισμού μιας προσωπικότητας για το Κυπριακό, αλλά και στην ανάγκη για να πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη το γεγονός πως ο ΓΓ θα έχει αύριο Σάββατο συναντήσεις με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν και με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας πως εξέφρασε την ετοιμότητά του ακόμη και αύριο να πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση «που θα οδηγήσει και στην ανακοίνωση του διορισμού μιας προσωπικότητας η οποία θα διερευνήσει τις προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη δήλωση του αμέσως μετά τη συνάντηση, εξέφρασε τη χαρά του «γιατί είμαστε ακριβώς στην ίδια γραμμή με τον ΓΓ των ΗΕ και στο θέμα του διορισμού μιας προσωπικότητας αλλά και στην ανάγκη για να πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση».

«Χαίρομαι από αυτά που με ενημέρωσε ο ΓΓ όσον αφορά τις δικές του προθέσεις», είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας πως δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποτέλεσμα, δεν υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά.

Επεσήμανε πως υπάρχει και η αυριανή ημέρα, σημειώνοντας πως ο ΓΓ θα δει τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, αφού δεν έγινε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο.

«Θα δει και τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας μετά που θα ολοκληρωθούν όλες οι επαφές μέσα στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης και εγώ εξέφρασα για ακόμα μια φορά την ετοιμότητα ότι είμαστε εδώ ακόμη και αύριο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση, που θα οδηγήσει και στην ανακοίνωση του διορισμού μιας προσωπικότητας η οποία θα διερευνήσει τις προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», ανέφερε.
ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων