09/12/2020 09/12/2020 Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες Τρίτη 8 Δεκεμβρίου το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Η συζήτηση, που επικεντρώθηκε στον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων εν μέσω πανδημίας, έγινε γνωστή από το πρωθυπουργικό γραφείο με μία λιτή ανακοίνωση: «Ο Πρωθυπουργός...
09 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2020 - 8:31

Χριστούγεννα 2020: Τι είπαν Αρχιεπίσκοπος – Μητσοτάκης

Διαδώστε:
Χριστούγεννα 2020: Τι είπαν Αρχιεπίσκοπος – Μητσοτάκης

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες Τρίτη 8 Δεκεμβρίου το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η συζήτηση, που επικεντρώθηκε στον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων εν μέσω πανδημίας, έγινε γνωστή από το πρωθυπουργικό γραφείο με μία λιτή ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και ο τρόπος εορτασμού των Χριστουγέννων στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός των προσεχών ημερών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για τον εορτασμό των Χριστουγέννων συζήτησαν τηλεφωνικά Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Η επικοινωνία αυτή είχε προαναγγελθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι αποφάσεις για το άνοιγμα των εκκλησιών θα ανακοινωθούν προς το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία επιθυμεί ανοίξουν οι ναοί στις γιορτές έστω και στις 21 Δεκεμβρίου και να παραμείνουν ανοικτοί τουλάχιστον όσο διαρκεί το 12ήμερο.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα είναι αυστηρά, με περιορισμένο αριθμό πιστών και τήρηση αποστάσεων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης και η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εντός της επομένης εβδομάδας, η οποία θα τοποθετηθεί επί των εξελίξεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων