26/12/2019 26/12/2019 Διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης εόρτασαν χθες τα Χριστούγεννα. Στην ιστορική Κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων, κατά τη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων, Βλάγκας και Κοντοσκαλίου, Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από ιερείς της Περιφερείας. Παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και των Δήμων Μεγαλουπόλεως...
26 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2019 - 8:43

Χριστούγεννα στην Πόλη (βίντεο)

Διαδώστε:
Χριστούγεννα στην Πόλη (βίντεο)

Διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης εόρτασαν χθες τα Χριστούγεννα.

Στην ιστορική Κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων, κατά τη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων, Βλάγκας και Κοντοσκαλίου, Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από ιερείς της Περιφερείας. Παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και των Δήμων Μεγαλουπόλεως και Φατίχ και πολλοί πιστοί.

Έψαλε με την αρμόζουσα ιεροπρέπεια ο καλλικέλαδος Πρωτοψάλτης της Περιφερείας Μουσικολ. κ. Παναγιώτης Τζανάκος.

Στο Νιχώρι του Βοσπόρου την παραμονή όμιλος καλαντιστών, μικρών και μεγάλων, έψαλε τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στα σπίτια των Ρωμιών και Ελλήνων. Όλες οι οικογένειες αγκάλιασαν τους καλαντιστές με μεγάλη χαρά και τους πρόσφεραν τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων και κεράσματα. Προεξάρχων, θα λέγαμε, των καλαντιστών ο Πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε.

Το βράδυ της παραμονής των Αγίων Χριστουγέννων τελέσθηκε στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της μεγάλης εορτής, υπό του ιερατικώς προϊσταμένου της Κοινότητος Αρχιμ. Αγαθαγγέλου, Αρχειοφύλακος των Πατριαρχείων, με την συμμετοχή πλήθους πιστών από την Πόλη και επισκεπτών από την Ελλάδα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου παρατέθηκε το καθιερωμένο πλέον Χριστουγεννιάτικο δείπνο με παραδοσιακούς μεζέδες, κρασί και γλυκά.

Τα Χριστούγεννα στο Νιχώρι έγιναν και θέμα σε τουρκικό κανάλι. Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο.

Αλλά και στην Πρίγκηπο χθες Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πριγκήπου.  Ακολούθησε εόρτιος δεξίωση στην αίθουσα τελετών της Ι. Μητροπόλεως. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος άκουσε τα κάλαντα από όμιλο μαθητών.

Πηγή: Φως Φαναρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων