28/11/2020 28/11/2020 Στη συμβολή του κλήρου και του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου στον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψη του στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Πατρών.  Στην Πάτρα βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου είχε συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες και τον Σεβ....
28 Νοεμβρίου, 2020 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2020 - 14:57

Χρυσοχοΐδης: Ο κλήρος συμβάλλει στον περιορισμό της πανδημίας

Διαδώστε:
Χρυσοχοΐδης: Ο κλήρος συμβάλλει στον περιορισμό της πανδημίας

Στη συμβολή του κλήρου και του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου στον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψη του στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Πατρών. 

Στην Πάτρα βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου είχε συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες και τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού, ενόψει της εορτής του Πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, που είναι τη Δευτέρα.

Αρχικά ο υπουργός είχε σύσκεψη το πρωί στο αστυνομικό μέγαρο, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τα στελέχη της Αστυνομίας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, οι πέντε δήμαρχοι του νομού, ο διευθυντής της ΥΠΕ, οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής, και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε με τους τοπικούς φορείς στο κτίριο της Ασφάλειας στην Πάτρα ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε τα εξής:

“Η Πάτρα θα τιμήσει τον Πολιούχο της με την ίδια ευλάβεια αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, όχι 99,9% γιατί και ένας και δύο και λίγοι μπορούν να μολύνουν τους πολλούς, μπορεί να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμούς που δεν αντέχουμε. Είμαι εδώ γιατί πρέπει να είμαστε εδώ. Η Αχαΐα όπως και οι όμοροι Νομοί έχουν μια ανησυχητική αύξηση που δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Την κατάσταση την αντιμετωπίζουμε, όμως οι δυνάμεις δεν είναι αστείρευτες και τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι πλέον περιορισμένα. Είδα αποφασισμένους ανθρώπους να τα δώσουν όλα για τη ζωή των συνανθρώπων. Ζητώ από όλους να έρθετε στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας, να μην αρρωστήσει ο ίδιος και τους άλλους, δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι”, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει προσέλευση πιστών αυτές τις μέρες στο ναό του Αγίου Ανδρέα και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτραπεί αυτό», υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα διαπραγματευτούμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή, διότι θα ήμασταν ανεύθυνοι αν γινόταν αυτό.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση περί μετάδοσης του κορονοϊού σε εξωτερικούς χώρους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε: «Εδώ δίνουμε μάχη και νομίζω πως είναι κοινή μάχη, είμαστε στα χαρακώματα χωρίς παντιέρες και χρώματα. Όποιος ακούσει ολόκληρη τη φράση καταλαβαίνει τι είπα. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν τον κορονοϊό, αλλά τις μικρές ανθρώπινες αδυναμίες μας. Πάμε παρακάτω».

Στην συνέχεια, απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το αν έγινε κάτι ανάλογο στην Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου, με αυτό που γίνεται σήμερα στην Πάτρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Δεν είναι ορθή η ερμηνεία, πως ό,τι έγινε στην Θεσσαλονίκη, έγινε στις 26 Οκτωβρίου. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί και θέλουν πολύ σοβαρή ανάλυση. Ας μην κάνουμε επιδερμικές αναλύσεις και δίνουμε λαθεμένες απαντήσεις.»

Η συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πατρών

Μετά την σύσκεψη ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως, με τον οποίο συζήτησε το θέμα του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.

“Να βγούμε αλώβητοι από αυτή την περιπέτεια”, τόνισε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή του κλήρου και προσωπικά του Μητροπολίτη για τον περιορισμό της πανδημίας. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

“Είμαι σίγουρος Σεβασμιώτατε γιατί η προσπάθεια που κάνει όλος ο Ελληνικός λαός. Οι θυσίες που γίνονται για να αντιμετωπίσουμε τον επικίνδυνο αυτό ιό, θα έχουν αποτέλεσμα και στο τέλος πιστεύω θα νικήσουμε. Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της κυβέρνησής μας διότι συμβάλλετε πάρα πού σημαντικά και εσείς και ο κλήρος στο να περιορίσουμε την πανδημία και τον κορωνοϊό. Οι τελευταίες σας δηλώσεις με αφορμή την εορτή του Αγίου Ανδρέα είναι πάρα πολύ σημαντικές και θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το γεγονός ότι η συμβολή σας είναι τόσο σημαντική”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων