03/01/2020 03/01/2020 Πάρα πολύ το κρύο, χθες, νύχτα, 2- 3 Ιανουαρίου 2020, στην πύλη του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης. Εντός ελάμβανε χώρα η πανηγυρική ιερά αγρυπνία επί της ευρέσεως του ιερού σκηνώματος του Αγίου. Παρά το ισχυρό ψύχος στους πρόποδες του Όρους των Αμώμων, ο κόσμος προσέρχονταν ευλαβικά, κατακλύζοντας καταρχήν το παρκινγκ πέριξ της Ιεράς Μονής...
03 Ιανουαρίου, 2020 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2020 - 19:43

Χθες νύχτα στην πύλη του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης

Διαδώστε:
Χθες νύχτα στην πύλη του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης

Πάρα πολύ το κρύο, χθες, νύχτα, 2- 3 Ιανουαρίου 2020, στην πύλη του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης. Εντός ελάμβανε χώρα η πανηγυρική ιερά αγρυπνία επί της ευρέσεως του ιερού σκηνώματος του Αγίου.

Παρά το ισχυρό ψύχος στους πρόποδες του Όρους των Αμώμων, ο κόσμος προσέρχονταν ευλαβικά, κατακλύζοντας καταρχήν το παρκινγκ πέριξ της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια εισερχόμενος για τη συμμετοχή του στον Όρθρο και στη μεταμεσονύχτια Θεία Λειτουργία. Συγκινητικό ήταν το θέαμα ορισμένων από τους τελευταίους που προσέρχονταν, ακόμη και μετά τις δυο τη νύχτα, παρότι ο ψυχρός αέρας διαπερνούσε ακόμη και τις πιο ικανές προστατευτικές επενδύσεις. Περί της 2.30, η ιερά Αγρυπνία ήρθε εις πέρας, ενώ αξιοσημείωτη υπήρξε η προσφορά πούλμαν, ώστε όσοι επιθυμούσαν να επιστρέψουν δωρεάν μέχρι και την Αθήνα.

Τελικώς, για την αγάπη του Αγίου Εφραίμ, το κρύο αποδείχθηκε λίγο, αφού και καμία θερμοκρασία δεν ισχύει όταν ευρίσκεσαι πλέον κοντά του.

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων